Η κινητοποίηση συνεχίζεται σήμερα στο βόρειο Μαρόκο προκειμένου να τεθούν υπό έλεγχο οι φωτιές που έχουν καταστρέψει περισσότερα από 7.000 στρέμματα δάσους μέσα σε τρεις ημέρες, ανακοίνωσαν οι αρχές
Περισσότεροι από 500 άνθρωποι, ανάμεσά τους πυροσβέστες και άνδρες του στρατού “συνεχίζουν να επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών αυτών”, δήλωσε ο αρχηγός του εθνικού Κέντρου διαχείρισης των δασικών κινδύνων από την κλιματική αλλαγή, Φουάντ Ασαλί
Σχεδόν 7.250 στρέμματα δάσους κοντά στην τουριστική πόλη Σεφσαουέν έγιναν στάχτη από τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο, διευκρίνισε.
Οι ομάδες των πυροσβεστών υποστηρίζονται από “4 αεροπλάνα Canadair των Βασιλικών Αεροπορικών Δυνάμεων και 4 αεροπλάνα Turbo trush της βασιλικής χωροφυλακής“, πρόσθεσε ο Ασαλί.
Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή, οι πυρκαγιές έδειχναν να υποχωρούν σήμερα, με εξαίρεση μερικές διάσπαρτες και υπό έλεγχο φλεγόμενες επιφάνειες γης.
Έρευνα διεξάγεται για να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς που δεν προκάλεσε κανένα ανθρώπινο θύμα. Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι άνεμοι μπορεί να συνιστούν στοιχεία που πυροδοτούν τη φωτιά.
Κύμα ζέστης πλήττει τη χώρα από την Παρασκευή, με θερμοκρασίες που μπορεί να φθάνουν έως τους 49 βαθμούς Κελσίου, και θα συνεχιστεί έως αύριο, Τρίτη, σύμφωνα με την υπηρεσία Μετεωρολογίας.
- Πιτζάμες για Όλη την Οικογένεια: Άνεση, Ποιότητα και Στυλ από το Comfort.com.gr
- Οι καλύτερες οικονομικές επιλογές κινητών για δώρο στο βαφτιστήρι
- Απόστολος Καλδάρας: Η ελληνική μουσική μέσα από την προσωπική του οπτική
- Δριμύς ανοιξιάτικος χιονιάς με θερμοκρασίες κάτω από 13°C
- H POLITIC συμμετέχει στην 24ώρη απεργία των ΜΜΕ
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr