Μαρτυρία Έλληνα από τον σεισμό στην Ταϊβάν: «Αν ο σεισμός γινόταν αύριο μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα»

Στους επτά ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Περισσότεροι από 700 ανθρώπων τραυματίστηκαν ενώ όπως διευκρίνισαν οι Αρχές 77 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια κτιρίων.

propoli

«Ο σεισμός έγινε κοντά στην ακτή και σε μικρό εστιακό βάθος. Έγινε αισθητός σ’ όλη την Ταϊβάν και σε γειτονικές περιοχές. Είναι ο ισχυρότερος εδώ και 25 χρόνια», σημείωσε ο διευθυντής του Σεισμολογικού Κέντρου της Ταϊπέι Γου Τσιεν-φου – συγκρίνοντας τη δόνηση με εκείνη του Σεπτεμβρίου του 1999  που στοίχισε τη ζωή σε περίπου 2.400 ανθρώπους.

Ο σεισμός άνω των 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε την κατάρρευση τουλάχιστον δυο κτιρίων στην κομητεία Χουάλιεν, ενώ πλέον οι ειδικοί προειδοποιούν για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες.

«Αν ο σεισμός γινόταν αύριο, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα»

Μια τελείως διαφορετική ωστόσο μαρτυρία – από αυτή που θα φανταζόμασταν με βάση τις εμπειρίες μας στην Ελλάδα – δίνει ο Χρήστος Σαραντίδης για τον σεισμό στην Ταϊβάν.

Ο Έλληνας που ζει με την οικογένεια του στην Ταϊπέι μιλά για μια πολύ ισχυρή δόνηση που όμως δεν έχει διαταράξει την καθημερινότητα της πρωτεύουσας. Είναι χαρακτηριστικό πως ο ίδιος εμφανίστηκε στο ΣΚΑΙ μέσω βιντεοκλήσης από το μετρό που λετουργεί κανονικά παρά το γεγονός ότι έχει υποστεί κάποιες ζημιές.

«Επικοινώνησα με το σχολείο της μικρής, μήπως χρειαστεί να πάμε να την πάρουμε, αλλά όλα καλά. Είμαστε καλά, ζημιές υπάρχουν στη Χουάλιεν, είναι μια πανέμορφη περιοχή, οι σκέψεις μας είναι σε αυτούς τους ανθρώπους», συμπλήρωσε.

«Αύριο έχουμε τετραήμερη αργία. Αν ο σεισμός γινόταν αύριο, που έχουμε διακοπές, μπορεί τα πράγματα να ήταν χειρότερα… Ήμασταν λίγο τυχεροί πάνω στην ατυχία μας» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικά βίντεο από τον σεισμό 7,5 Ρίχτερ στην Ταϊβάν | 7 νεκροί και πάνω από 700 τραυματίες

Loading