Μεντβέντεφ: Παρουσίασε χάρτη με όλη την Ουκρανία να ανήκει στη Ρωσία

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβη σε νέες δηλώσεις που προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις.

Σύμφωνα με αυτόν, η Ουκρανία ανήκει αναμφίβολα στη Ρωσία, μια δήλωση που ενίσχυσε τις εντάσεις με τις ΗΠΑ.

propoli

Ο Μεντβέντεφ, πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας, παρουσίασε τις απόψεις του σε μια δημόσια ομιλία, σχεδόν αποκλείοντας την Ουκρανία από τον χάρτη εκτός από το Κίεβο.

Επίσης, ισχυρίστηκε πως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις και στρατιωτικοί σύμβουλοι εμπλέκονται σε εχθροπραξίες κατά της Ρωσίας.

«Ένας από τους προηγούμενους ηγέτες της Ουκρανίας είπε κάποτε ότι η Ουκρανία δεν είναι Ρωσία. Αυτή η λογική θα πρέπει να εξαφανιστεί για πάντα. Η Ουκρανία είναι σίγουρα Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι η Μόσχα θα δείξει αυτοσυγκράτηση σχετικά με την φερόμενη ως υποκλοπή συνομιλίας αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για ενδεχόμενο πλήγμα κατά της Ρωσίας, αλλά πως δεν θα το ξεχάσει.

Ταυτόχρονα, πρόβαλε καρικατούρες των Μπάιντεν, φον ντερ Λάιεν, Μακρόν και Ζελένσκι, δημιουργημένες με ΑΙ.

 Ο ίδιος δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα «θα δείξει αυτοσυγκράτηση» σχετικά με την φερόμενη ως υποκλοπή συνομιλίας αξιωματικών των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων για ενδεχόμενο πλήγμα κατά της Ρωσίας, αλλά πως δεν θα το ξεχάσει.

Το πρακτορείο RIA ανέφερε ακόμα ότι ο Μεντβέντεφ δήλωσε πως οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τη σημερινή ουκρανική ηγεσία είναι αδύνατες, και ότι η όποια νέα ουκρανική κυβέρνηση θα πρέπει πρώτα να αναγνωρίσει τη «νέα πραγματικότητα» επί του πεδίου για να πραγματοποιηθούν συνομιλίες.

Δείτε επίσης: Πεσκόφ: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Loading