Το μέλλον της Ευρώπης είναι συνδεδεμένο με το μέλλον της Ουκρανίας, ανέφερε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα.
«Η απειλή που αντιμετωπίζουμε είναι πραγματική. Το κόστος της αποτυχίας είναι σημαντικό», σημείωσε η κ. Μετσόλα. Προσέθεσε ότι η Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης αποδεικνύει επίσης ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ αυτού που προσδοκούν οι πολίτες και αυτού που μπορεί να προσφέρει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή.
Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν ζητήματα που δεν μπορούν να περιμένουν. Αυτό ισχύει για την άμυνα. Χρειαζόμαστε μια νέα πολιτική ασφάλειας και άμυνας γιατί γνωρίζουμε ότι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον, ότι μόνοι μας είμαστε ευάλωτοι».
Όσον αφορά στο ζήτημα της ενέργειας υπογράμμισε ότι «εξακολουθούμε να βασιζόμαστε υπερβολικά στους απολυταρχικούς ηγέτες» και μίλησε για τη σημασία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τόσο όσον αφορά στην ασφάλεια όσο και σε σχέση με το περιβάλλον.
Δείτε επίσης: ΥΠΕΞ Κένυας: Ένα ακόμα βήμα προς την εμβάθυνση των σχέσεων μας με την Ελλάδα
- Δελφική Ιδέα: Ένα αρχαίο όραμα στη σύγχρονη εποχή της τεχνητής νοημοσύνης – Συμπόσιο στο Μουσείο Ακρόπολης
- Θεσσαλονίκη: 48χρονος δάσκαλος πληροφορικής έστελνε ερωτικά μηνύματα στην 11χρονη μαθήτρια του
- Σεισμός 6,1 Ρίχτερ κοντά στην Κάσο: Οι επιπτώσεις περιορίστηκαν λόγω του βάθους του
- Φοιτητικές εκλογές: Η νεολαία των πανεπιστημίων προσέρχεται στις κάλπες εν μέσω κυβερνητικών μέτρων πειθάρχησης
- Εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης αποκαλύπτει τη βιολογική ηλικία μέσω selfie
