Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα λέει ψέματα για το ΝΑΤΟ»

Η κατηγορηματική διάψευση της ελληνικής κυβέρνησης για τα περί επανέναρξης του ελληνοτουρκικού διαλόγου (δήλωσε που έσπευσε να κάνει δημοσίως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ) προκάλεσε την ενόχληση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι “η Αθήνα λέει ψέματα σε ότι αφορά τη διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ” και ότι “δεν επιθυμεί στην πραγματικότητα το διάλογο”. 

Επανέλαβε δε ότι ο Έλληνας ομόλογός του, Νίκος Δένδιας, απέρριψε πρόταση για “άνευ όρων” διάλογο σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο. 

propoli

“Η Ελλάδα ας μην περιμένει να εγκαταλείψουμε τα δικαιώματά μας. Τους προτείνουν διάλογο και εκείνοι συνέχεια αρνούνται. Υπήρξαν πρωτοβουλίες και από την ΕΕ και από το ΝΑΤΟ. Εμείς λέμε ναι, αυτοί όχι αν και αρχικά είχαν δεχθεί” τόνισε. 

Να ζητήσει συγγνώμη η Γαλλία 

Ο Τσαβούσογλου επιτέθηκε και στη Γαλλία αξιώνοντας μάλιστα να ζητήσει συγγνώμη από την Τουρκία. “Η συμβουλή που έχουμε για τη Γαλλία είναι ότι η υστερική συμπεριφορά δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Η Γαλλία γίνεται γελοία και μας προκαλεί” υπογράμμισε, με εμφανή αλαζονεία, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. 

Loading