Ναυάγιο στην Τυνησία – Αγνοούνται 34 μετανάστες

Πρόκειται για το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε δύο μέρες.

Τουλάχιστον 34 είναι οι μετανάστες που αγνοούνται από την υπσαχάρια Αφρική αφού το σκάφος που επέβαιναν βυθίστηκε την Παρασκευή στην Τυνησία όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των δικαστικών αρχών της χώρας.

propoli

Αυτό είναι το πέμπτο σκάφος που βυθίζεται μέσα σε δύο μέρες.

Στα δύο προηγούμενα ναυάγια πέθαναν επτά άνθρωποι ενώ άλλοι 67 αγνοούνται σύμφωνα με το δικαστή Φαούζι Μασμούντι ο οποίος μίλησε στο πρακτορείο Reuters.

Το σκάφος απέπλευσε την Πέμπτη από το Σφαξ και είχε προορισμό τα ιταλικά παράλια. Στο σκάφος βρίσκονταν 38 άνθρωποι και 2 έχουν διασωθεί.

Πριν από ένα μήνα είχε γίνει η ομιλία του προέδρου της Τυνησίας Καΐς Σάγιεντ ο οποίος είπε ότι η αύξηση των μεταναστευτικών ροών από την υποσαχάρια Αφρική είναι αποτέλεσμα… συνομωσίας έτσι ώστε να αλλάξει η δημογραφική σύνθεση στη χώρα του.

Όπως τόνισε, οι παράτυποι μετανάστες είναι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την έξαρση της εγκληματικότητας. Τα σχόλια του προέδρου Σάγιεντ πυροδότησαν κύμα βίας κατά των μεταναστών, εκατοντάδες εκ των οποίων κατασκηνώνουν στους δρόμους της Τύνιδας.

Περίπου 21.000 μετανάστες από χώρες της υποσαχάριας Αφρικής εκτιμάται πως βρίσκονται σήμερα στην Τυνησία, μια χώρα με πληθυσμό 12 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δείτε επίσης: Ιταλία: Η ακτοφυλακή διέσωσε περισσότερους από 700 μετανάστες στις ακτές της Καλαβρίας

Loading