Νέα Γουινέα: Ελεύθεροι αφέθηκαν τρεις όμηροι, μεταξύ των οποίων ένας καθηγητής πανεπιστημίου, που κρατούνταν από ομάδα ενόπλων

Ο πρωθυπουργός της Παπούα Νέα Γουινέα ανακοίνωσε σήμερα την απελευθέρωση ενός καθηγητή πανεπιστημίου και δύο οδηγών-ερευνητών, που είχαν απαχθεί και κρατούνταν όμηροι για μία εβδομάδα.

«Μας πήρε λίγο χρόνο αλλά οι τρεις τελευταίοι» όμηροι απελευθερώθηκαν με επιτυχία, ανέφερε σε δήλωση ο πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε.

propoli

Ο καθηγητής, κάτοικος Αυστραλίας με υπηκοότητα Νέας Ζηλανδίας που εργαζόταν σε αυστραλιανό πανεπιστήμιο καθώς και δύο ντόπιοι οδηγοί-ερευνητές κρατούνταν από την περασμένη Κυριακή σε απομονωμένη περιοχή της χώρας. Οι ένοπλοι είχαν απαγάγει και ένα τέταρτο πρόσωπο, αλλά η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απελευθερώθηκε την Τετάρτη.

Οι κακοποιοί ζήτησαν αρχικά λύτρα ύψους ενός εκατομμύριου δολαρίων, ένα κολοσσιαίο ποσό για τη χώρα που είναι από τις φτωχότερες της περιοχής. Τα λύτρα δεν πληρώθηκαν, σύμφωνα με τον Μαράπε, που έκανε λόγο για «μυστικές επιχειρήσεις» προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι όμηροι.

Δείτε επίσης: Πορτογαλία: Η ιλιγγιώδης αύξηση του κόστους ζωής βγάζει χιλιάδες στους δρόμους της Λισαβόνας

Loading