Νετανιάχου: «Οι επιχειρήσεις στη Γάζα στοχεύουν στην καταστροφή της Χαμάς»

Μονόδρομο θεωρεί για την επίτευξη του στόχου του Ισραήλ να καταστρέψει τη Χαμάς τη συνέχιση της χερσαίας εισβολής του ισραηλινού στρατού στη Γάζα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο (2/12) τόνισε ότι ο πόλεμος θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει επίσης να εργάζεται για την απελευθέρωση των ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα.

propoli

«Θα κάνουμε τα πάντα για να τους φέρουμε πίσω, για να ολοκληρώσουμε αυτή την αποστολή αλλά και για να καταστρέψουμε τη Χαμάς και για να διασφαλίσουμε ότι η Χαμάς δεν θα αποτελεί πια απειλή για εμάς και ότι δεν θα υπάρχει καμία ομάδα που να απειλεί το Ισραήλ από τη Γάζα», είπε χαρακτηριστικά.

«Λέω καθαρά και ξάστερα: Θα συνεχίσουμε τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε όλους τους στόχους μας… Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να πετύχουμε αυτούς τους στόχους εκτός από τη νίκη και κανένας τρόπος να κερδίσουμε εκτός από την χερσαία εισβολή».

Αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να έχουν προειδοποιήσει τον Νετανιάχου ότι το Ισραήλ δεν θα έχει την απαραίτητη δυνατότητα ελιγμών και υποστήριξης σε περίπτωση που οι μάχες συνεχιστούν για μήνες.

Ο ίδιος χαιρετίζει τη συμφωνία που επέτρεψε την επιστροφή περισσότερων από 100 ομήρων την περασμένη εβδομάδα λέγοντα ότι «τους φέραμε από το σκοτάδι στο φως», λέει. Και θρηνεί για εκείνους που σκοτώθηκαν και εκείνους που δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στην πατρίδα.

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τη Χαμάς ανέφερε ότι ήταν διαπραγμάτευση με τον «διάβολο» που εξασφάλισε την ελευθερία διπλάσιου αριθμού ομήρων από τον αρχικά προτεινόμενο. «Αλλά η αποστολή δεν έχει τελειώσει… Υπόσχομαι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τους φέρουμε όλους πίσω», πρόσθεσε.

Πυρά εξαπέλυσε και κατά της Χεζμπολάχ λέγοντας ότι ο Λίβανος θα καταστραφεί εάν ανοίξει έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

«Ενεργούμε στο βορρά συνεχώς ενάντια σε όλες τις προσπάθειες της Χεζμπολάχ να επιχειρήσει εναντίον μας. Εξουδετερώνουμε τρομοκρατικούς πυρήνες, τους απωθούμε από τα σύνορα, καταστρέφουμε πυρομαχικά. Θα συνεχίσουμε με ισχυρή αποτροπή στο βορρά και με ολοκληρωτική νίκη στο νότο», είπε ο Νετανιάχου.

«Θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στο βορρά και στο νότο. Αν η Χεζμπολάχ κάνει λάθος και μπει σε έναν ευρύ πόλεμο θα έχει καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια», προειδοποίησε.

Ερωτώμενος σχετικά με αυτό που ο δημοσιογράφος είπε ότι είναι μια ευρέως διαδεδομένη «θεωρία συνωμοσίας» ότι πολλοί άνθρωποι στις υπηρεσίες ασφαλείας της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου είχαν γνώση απάντησε.

«Δεν υπήρξε καμία συνωμοσία. Υπάρχουν ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν -τι συνέβη, πώς συνέβη- κι αυτά θα συζητηθούν στο τέλος του πολέμου. Όχι τώρα. Σίγουρα δεν υπήρξε συνωμοσία» υπογράμμισε .

Δείτε επίσης: Γάζα: Περισσότεροι από 193 Παλαιστίνιοι νεκροί μετά την τέλος της εκεχειρίας

Loading