Πρόσφατα οι αρχές ζήτησαν να καθυστερήσουν οι παραδόσεις εμβολίων λόγω της βραδύτητας της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Η Νότια Αφρική ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δωρίσει περίπου 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά της covid-19 σε άλλες χώρες της Αφρικής.
Τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα από το νέο έτος μέσω της σχετικής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει η Αφρικανική Ένωση.
«Η δωρεά αντιπροσωπεύει την αλληλεγγύη της Νότιας Αφρικής με τους αδελφούς και τις αδελφές μας στην ήπειρο με τους οποίους είμαστε ενωμένοι στη μάχη ενάντια σε αυτή την πρωτόγνωρη απειλή προς τη δημόσια υγεία και την οικονομική ευημερία», επεσήμανε η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση σε κοινή ανακοίνωσή της με την ομάδα αρμόδια για τα εμβόλια της Αφρικανικής Ένωσης.
Ο Στράιβ Μασιγίβα της Αφρικανικής Ένωσης δήλωσε ότι οι 2.030.400 δόσεις που θα δωρίσει η Νότια Αφρική θα διανεμηθούν σε χώρες με χαμηλό εισόδημα το συντομότερο δυνατό.
Η Νότια Αφρική έχει ανοσοποιήσει πλήρως περίπου το 38% των ενηλίκων της χώρας, ποσοστό μεγαλύτερο από πολλές άλλες χώρες της Αφρικής, αλλά χαμηλότερο από τον στόχο που είχε θέσει η κυβέρνηση. Πρόσφατα μάλιστα οι αρχές ζήτησαν να καθυστερήσουν οι παραδόσεις εμβολίων λόγω της βραδύτητας της εμβολιαστικής εκστρατείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: «Καμπανάκι» Μπάιντεν σε ανεμβολίαστους: Έρχεται χειμώνας βαριάς ασθένειας και θανάτου
- Κρήτη: Στήνουν εξέδρα για beach bar πάνω σε βράχια, σε περιοχή Natura στα Χανιά
- Παράταση προθεσμίας για τον καθαρισμό οικοπέδων έως τις 15 Ιουνίου – Ρεκόρ πυροσβεστικών δυνάμεων φέτος
- Γ. Κεφαλογιάννης: Έρχεται ένα δύσκολο καλοκαίρι – Έκκληση για συνεχιζόμενους καθαρισμούς οικοπέδων
- Η ήττα του Ερυθρού Αστέρα μετά από 490 ημέρες αήττητου στο σερβικό πρωτάθλημα
- Π. Μαρινάκης: Η συνετή δημοσιονομική πολιτική φέρνει οφέλη στους πολίτες και αναπτυξιακές προοπτικές