Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τη Λωρίδα της Γάζας

Ντόναλντ Τραμπ: Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ θα καταλάβουν τη Λωρίδα της Γάζας και προτείνει τη μετεγκατάσταση των Παλαιστινίων. Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του την Τρίτη, επιβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προτίθενται να αναλάβουν και να καταλάβουν τη Λωρίδα της Γάζας. Ο Τραμπ τόνισε ότι οι Παλαιστίνιοι δεν θα πρέπει να είναι υπεύθυνοι για την ανοικοδόμηση της περιοχής, χαρακτηρίζοντας τις συνθήκες διαβίωσης στη Γάζα ως «άθλιες». Η δήλωσή του έγινε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν την ευθύνη για την αποσυναρμολόγηση των εκρηκτικών και άλλων όπλων στην περιοχή και ότι θα ισοπεδώσουν την υπάρχουσα υποδομή. «Θα δημιουργήσουμε μια οικονομική ανάπτυξη που θα προσφέρει απεριόριστο αριθμό θέσεων εργασίας και κατοικιών για τους κατοίκους της περιοχής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μέλλον της Γάζας, ο Τραμπ πρότεινε ότι οι Παλαιστίνιοι θα πρέπει να εγκατασταθούν μόνιμα σε άλλες περιοχές, προσθέτοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, δήλωσε ότι η απόφασή του δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία, υποστηρίζοντας ότι έχει εξετάσει το θέμα για μήνες και ότι υπάρχουν αρκετοί ηγέτες στη Μέση Ανατολή που τον υποστηρίζουν.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν άμεσες αντιδράσεις. Η Χαμάς κατηγόρησε τον Τραμπ ότι τα σχέδιά του για μετεγκατάσταση των κατοίκων της Γάζας αποτελούν «συνταγή για χάος και ένταση». Επιπλέον, η Χαμάς δήλωσε ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν θα δεχτούν κανένα σχέδιο που αποσκοπεί στον ξεριζωμό τους από τη γη τους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play