Ντουμπάι: Υψηλά ποσοστά εμβολιασμού & μηδενική φορολογία καθιστούν την πόλη ιδανική επιλογή

Τι λένε οι νέοι κάτοικοι στο Ντουμπάι – Για ποιους λόγους αποτελεί ιδανικό προορισμό εν μέσω της κρίσης

Το μαγευτικό Ντουμπάι με τους τεράστιους ουραοξύστες και τις απέραντες παραλίες του στον Περσικό κόλπο αναγνωρίζεται ως η πόλη-κράτος που ακμάζει αυτή μέσα σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Χάρη στα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού, τα χαμηλά ποσοστά μόλυνσης από την Covid-19 σε συνδυασμό με την πολιτική ανοιχτών συνόρων και γενικότερα χαλαρών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζει καταφέρνει να προσελκύει μεγαλοεπιχειρηματίες, πάμπλουτους ανθρώπους και φυσικά τουρίστες.

propoli

Πέρα από αυτά, το γεγονός ότι έχει μηδενικό φόρο εισοδήματος, καθιστά την πόλη ιδανική επιλογή για χιλιάδες εκατομμυριούχους. Η πόλη σφύζει από ζωή με τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία να είναι γεμάτα, ενώ την ίδια στιγμή η υψηλή ζήτηση έχει εκτοξεύσει τις τιμές των ακινήτων στα ύψη.

Μάλιστα, ακόμη και όταν η μετάλλαξη Όμικρον “χτύπησε” την αγορά και οδήγησε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων στα σύνορα των κρατών ανά των κόσμο, το Ντουμπάι πέτυχε να διπλασιάσει την ανοιχτή οικονομία καλωσορίζοντας όλο και μεγαλύτερο αριθμό εργατικού δυναμικού.

Όπως δηλώνουν ορισμένοι νέοι κάτοικοι της πόλης, γι’αυτούς το Ντουμπάι αποτελεί ένα καταφύγιο σε αντίθεση με άλλες πόλεις.

ΠΗΓΗ: THE WALL STREET JOURNAL

Δείτε επίσης: Το χρονικό της υπόθεσης Στάθη Παναγιωτόπουλου – Πως κατέστρεψε τη ζωή της συντρόφου του με το εκδικητικό πορνό

Loading