Απερίσκεπτη χαρακτήρισε την Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε περίπτωση που ξεκινήσει στρατιωτική σύγκρουση με την Ουκρανία
Στις χθεσινές δηλώσεις του ανέφερε πως η Τουρκία θα έκανε ό,τι είναι απαραίτητο ως μέλος του ΝΑΤΟ, αν η Ρωσία επέλεγε να κινηθεί κατά της Ουκρανίας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο NTV, ο Ερντογάν δήλωσε ότι προσκάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην Τουρκία στο πλαίσιο μιας πρότασης να φιλοξενηθούν και οι δύο πλευρές με σκοπό να πρυτανεύσει η διπλωματία και να ανοίξει ο δρόμος για μία ειρηνική επίλυση της κρίσης, προσθέτοντας ότι αναμένει απάντηση από τη Μόσχα.
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη για έναν συνολικό διάλογο που θα εξετάσει ορισμένες από τις ανησυχίες της Ρωσίας για την ασφάλεια, ενώ εξήγησε στη Μόσχα ότι ορισμένα αιτήματά της δεν είναι εύλογα.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Στο ζενίθ ο αριθμός των μολύνσεων
- Ναυάγιο ανοιχτά του Παναμά: 21 μετανάστες στη θάλασσα, θύμα ένα 8χρονο κορίτσι
- Έλον Μασκ προς τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους: Δώστε αναφορά ή αλλιώς θεωρείται παραίτηση
- Startups: Το τέλος της εποχής των μονόκερων – Πώς κατέρρευσε η φούσκα των 1 τρισ. δολαρίων στη Silicon Valley
- Λευκός Οίκος: Ενδεχόμενος τερματισμός του πολέμου στην Ουκρανία εντός της εβδομάδας
- DOGE: Οι αμφιβολίες για τα 55 δισεκατομμύρια δολάρια σε περικοπές