«Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα πεθάνει αν εκδοθεί στις ΗΠΑ» λέει η σύζυγος του

Η Στέλλα, η σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, εξέφρασε ανησυχία σήμερα σχετικά με την υγεία του συζύγου της και προειδοποίησε ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για μαζική διαρροή εγγράφων.

Αυτή η προειδοποίηση έγινε λίγο πριν από την εξέταση της νέας προσφυγής του στο Λονδίνο.

propoli

Σύμφωνα με την ίδια, η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ επιδεινώνεται συνεχώς τόσο σωματικά όσο και ψυχικά καθώς παραμένει στη φυλακή.

Αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσει μια ακροαματική διαδικασία για την έκδοσή του στις ΗΠΑ. Δύο δικαστές στο Λονδίνο θα εξετάσουν εκ νέου την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που απορρίφθηκε τον Ιούνιο, να μην επιτραπεί στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ.

Αν η έφεση του απορριφθεί, θα έχει εξαντλήσει όλες τις νομικές διαδικασίες προσφυγής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Στέλλα εξέφρασε επίσης τον πόνο της για τα δύο παιδιά τους, αναφέροντας ότι ο Τζούλιαν και εκείνη προστατεύουν την οικογένειά τους.

Ο Τζούλιαν Ασάνζ κρατείται στη φυλακή του Μπέλμαρς στο ανατολικό Λονδίνο από το 2019, και αντιμετωπίζει διώξεις στις ΗΠΑ λόγω των διαρροών του Wikileaks.

Δείτε επίσης: Κίεβο: Η αντιαεροπορική άμυνα απωθεί πυραυλική επίθεση της Ρωσία

Loading