Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε φόρμα εργασίας και έφτιαξε τυρί σε οργανική φάρμα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε στιγμές που δεν τον έχουμε συνηθίσει εμφανίζεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, ο οποίος φόρεσε… φόρμα εργασίας και πήγε σε μονάδα παραγωγής τυριού.

Ο βασιλιάς Κάρολος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στη Γερμανία, όπου αρχικά είχε συναντήσεις με τους πολιτικούς της χώρας. Ακολούθως, ο ίδιος επισκέφθηκε ένα βιολογικό αγρόκτημα και θέλησε να βοηθήσει στην παραγωγή πορτοκαλί τυριού.

propoli

«Ακούσαμε ότι ο βασιλιάς είναι μεγάλος λάτρης του τυριού», είπε η Kάτια φον Μάλτζαν, η οποία με τον σύζυγό της διευθύνει τη φάρμα Brodowin 80 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Γερμανίας. «Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία για να φτιάξουμε τη δική μας δημιουργία για αυτόν», είπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa.

Το Brodowin King είναι ένα κίτρινο ημίσκληρο τυρί τύπου Tilsiter που εμποτίζεται με χυμό καρότου για να του δώσει «λίγη γλυκύτητα και ένα πορτοκαλί χρώμα, όπως το βρετανικό τσένταρ», είπε. Η επίσκεψη του Καρόλου υπογράμμισε το ενδιαφέρον και τη δέσμευσή του στην προστασία του περιβάλλοντος. Η τριήμερη επίσκεψή του μονάρχη στη Γερμανία – το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάληψη καθηκόντων, περιελάμβανε επίσης μια δεξίωση αφιερωμένη στην οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου κόσμου.

Η φάρμα Brodowin ιδρύθηκε το 1991 σε γη που αποτελούσε μέρος ενός αγροτικού συνεταιρισμού της Ανατολικής Γερμανίας. Η φάρμα 5.683 στρεμμάτων παράγει λαχανικά, γαλακτοκομικά προϊόντα, λινάρι και ηλιέλαιο, φρέσκο κρέας και λουκάνικα σύμφωνα με αυστηρά βιολογικά πρότυπα. Σχεδόν όλη η ηλεκτρική ενέργεια παράγεται επιτόπου μέσω ενός συστήματος ηλιακής ενέργειας.

Ο Βρετανός βασιλιάς συναντήθηκε με νεαρούς εκπαιδευόμενους στη γεωργία και περιηγήθηκε στην ιδιοκτησία, η οποία έχει 160 αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, 300 κατσίκες και 1.800 κότες. Το ζεύγος των ιδιοκτητών ξενάγησε τον Κάρολο σε όλη τη διαδικασία παρασκευής τυριού. Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, ο βασιλιάς παρέλειψε μια επίσκεψη στο στέκι και αναζήτησε καταφύγιο στο γαλακτοκομείο της φάρμας, όπου γέμισε το μείγμα τυριού σε ένα καλούπι.

Στο αγρόκτημα Brodowin, πήρε μια πρώτη γεύση από την εμπειρία όταν ο ζαχαροπλάστης της φάρμας του πρόσφερε ένα κομμάτι από ένα κέικ λευκής σοκολάτας με πολύτιμους λίθους ζάχαρης και σμέουρα από πάνω που είχε το σχήμα του στέμματος που θα φορέσει την ημέρα της στέψης. Ο βασιλιάς μίλησε επίσης στο κατάστημα με τους υπαλλήλους και έκανε πολύ ενημερωμένες ερωτήσεις σχετικά με τη βιολογική γεωργία, είπε στο dpa η εκτελεστική βοηθός της φάρμας. «Μιλήσαμε για την κοπριά αγελάδας και πόσο καλή είναι για το έδαφος», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Απίστευτη καταγγελία bullying σε μαθήτρια: Της έσπασαν τα γυαλιά και της είπαν να κάνει “βίζιτα” για να τα φτιάξει

Loading