Δραματική αύξηση των προσφυγικών ροών
Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ο αριθμός των ουκρανών προσφύγων που διαφεύγουν από τη χώρα τους στην οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου ο ρωσικός στρατός, μπορεί να φθάσει τα 8,3 εκατομμύρια, από λίγο περισσότερους από 5,2 εκατομμύρια που είναι αυτή τη στιγμή.
Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες, η οποία στην αρχή του πολέμου υπολόγιζε ότι οι πρόσφυγες θα έφθαναν τα 4 εκατομμύρια, ζητεί 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις δράσεις της και αυτές των εταίρων της υπέρ των ανθρώπων αυτών που διαφεύγουν από την εμπόλεμη χώρα τους.
«Περισσότερα από 2,25 δισεκατομμύρια δολάρια είναι πλέον απαραίτητα για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες στην Ουκρανία, δηλαδή πάνω από το διπλάσιο από το ποσό που είχαμε ζητήσει (1,1 δισεκατομμύριο δολάρια) όταν είχαμε κάνει την έκκληση την 1η Μαρτίου, μερικές ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου. Η έκκληση παρατάθηκε επίσης από τρεις σε έξι μήνες», ανέφερε ο ΟΗΕ.
- Υεμένη: Θλιβερή αντίδραση του ΟΗΕ για τον βομβαρδισμό κέντρου κράτησης μεταναστών με πολλές απώλειες
- Ζελένσκι: Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να περιμένει έως τις 8 Μαΐου για μια προσωρινή κατάπαυση πυρός
- Χούθι: Πτώση F/A-18 από το αεροπλανοφόρο κατά την αποφυγή χτυπήματος
- Μπλακάουτ στην Ιβηρική Χερσόνησο: Σταδιακή αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στην Ισπανία και την Πορτογαλία
- Τραμπ: Στρατηγική κατά των πόλεων-άσυλο που αγνοούν τους κανόνες της μετανάστευσης