(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ολ. Σολτς: «Προοπτική για καλύτερες σχέσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία»

Αισιόδοξος εμφανίστηκε ο Όλαφ Σολτς για την πορεία των σχέσεων της Ελλάδας με την Τουρκία, τονίζοντας πως Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορούν να καλυτερεύσουν τα δεδομένα μεταξύ των δύο χωρών.

Ο Σολτς στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης αναφέρθηκε στα συμπεράσματά του από τις συναντήσεις που είχε με Μητσοτάκη και Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

propoli

Τόνισε ότι η κυβέρνησή του αισθάνεται υποχρεωμένη «να φροντίσει για τις καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο».

«Μου είναι πάρα πολύ σημαντικό να προσφέρουμε τη συνεισφορά μας ώστε οι σχέσεις π.χ. μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ, μεταξύ της Τουρκίας και της Γερμανίας να εξελιχθούν καλά», δήλωσε ο Σολτς στο πλαίσιο της καθιερωμένης θερινής συνέντευξης του καγκελάριου και επεσήμανε ότι «αυτό ισχύει, βεβαίως, για τις σχέσεις που έχουμε με την Ελλάδα, είμαστε και οι δύο μέλη της ΕΕ και έχουμε πολλές κοινές προοπτικές και απόψεις και για αυτό οι συνομιλίες μου με τον Έλληνα πρωθυπουργό εδώ και χρόνια είναι πολύ φιλικές, το οποίο θεωρώ σημαντικό».

«Αισθανόμαστε και υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για καλές σχέσεις των εμπλεκομένων στο Αιγαίο και σε αυτό είμαστε κατ’ επανάληψη εταίροι και αυτό θα είμαστε. Εγώ απέκτησα αυτήν την εντύπωση, ότι και οι δύο επικεφαλής κυβερνήσεων -ο Πρόεδρος και ο πρωθυπουργός- έχουν, όντως, την προοπτική να καταστήσουν εφικτή μία καλύτερη σχέση μεταξύ των δύο χωρών και αυτό θα είναι καλό», πρόσθεσε ο Γερμανός καγκελάριος.

Δείτε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – «Να απευθυνθούμε σε πάρα πολύ κόσμο»

Loading