Όταν το χιούμορ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον έβαζε σε μπελάδες – Οι γκάφες του Ιταλού μεγιστάνα

Όταν το χιούμορ του Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον έβαζε σε μπελάδες – Οι γκάφες του Ιταλού μεγιστάνα

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο πρωθυπουργός της Ιταλίας δεχόταν κριτική για τα όσα έλεγε.

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο τέσσερις φορές πρωθυπουργός της Ιταλίας και δισεκατομμυριούχος μεγιστάνας των ΜΜΕ Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε ηλικία 86 ετών. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που απασχόλησε την κοινωνία με τα όσα έλεγε, αφού είχε μια ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ.

Αναλυτικά μέρικες ατάκες και γκάφες του:

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2022: Ο Μπερλουσκόνι λέει στους παίκτες της ποδοσφαιρικής του ομάδας, της Monza, ότι θα τους φέρει «ένα λεωφορείο γεμάτο πόρνες στα αποδυτήρια», αν καταφέρουν να κερδίσουν μια αντίπαλη ομάδα της Serie A.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2022: Παρά το γεγονός ότι η Δύση ήταν οργισμένη με τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία, ο Μπερλουσκόνι παρέμεινε ακλόνητος δηλώνοντας για τον παλιόφιλό του Βλαντίμιρ Πούτιν: «Ο Πούτιν μου έστειλε για τα γενέθλιά μου 20 μπουκάλια βότκα και ένα πολυ γλυκό γράμμα. Απάντησα στέλνοντάς του μπουκάλια Lambrusco και ένα εξίσου γλυκό γράμμα».

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010: «Όπως πάντα εργάζομαι ασταμάτητα και, αν κάποια στιγμή τύχει να κοιτάξω κανένα όμορφο κορίτσι στο πρόσωπο, είναι καλύτερο να σου αρέσουν τα όμορφα κορίτσια από το να είσαι ομοφυλόφιλος», λέει στη διάρκεια επίδειξης του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Μιλάνο.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010: Η επίσημη εφημερίδα του Βατικανού επιτίθεται στον Μπερλουσκόνι για ένα ανέκδοτο με έναν Εβραίο ο οποίος χρεώνει άλλους Εβραίους για να τους κρύβει στο υπόγειό του από τους Ναζί χωρίς να τους αποκαλύπτει ότι τελείωσε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2009: Στη διάρκεια επίσκεψής του στους επιζήσαντες ενός σεισμού στην περιφέρεια Αμπρούτσο της κεντρικής Ιταλίας, οι οποίοι έμεναν προσωρινά σε σκηνές, ο Μπερλουσκόνι λέει: «Θα πρέπει να το δούνε σαν να κάνουν κάμπινγκ το σαββατοκύριακο».

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2008: Ο Μπερλουσκόνι χαιρετίζει την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ενός «γοητευτικού, νεαρού και μαυρισμένου από τον ήλιο άνδρα» του πρώτου Αφροαμερικανού προέδρου των ΗΠΑ.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2006: «Είμαι ο Ιησούς Χριστός της πολιτικής. Είμαι ένα υπομονετικό θύμα, ανέχομαι τους πάντες, θυσιάζομαι για όλους», λέει ο Μπερλουσκόνι.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2005: Ο Μπερλουσκόνι υποστηρίζει ότι η γοητεία του έπαιξε ρόλο στο να πείσει την πρόεδρο της Φινλανδίας Τάρια Χάλονεν να μη διεκδικήσει πλέον η χώρα της τη φιλοξενία της νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλείας Τροφίμων.

«Χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω όλα τα κόλπα μου του πλέιμποϊ, παρότι δεν τα είχα χρησιμοποιήσει για καιρό», δηλώνει προκαλώντας την διαμαρτυρία του φινλανδού πρεσβευτή.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004: «Ο Μουσολίνι δεν σκότωσε ποτέ κανέναν. Ο Μουσολίνι έστελνε τον κόσμο διακοπές στην (εσωτερική) εξορία», δηλώνει ο Μπερλουσκόνι στο βρετανικό περιοδικό Spectator απαντώντας ότι θεωρούσε άκακο τον δικτάτορα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2003: «Κύριε Σουλτς, γνωρίζω ότι στην Ιταλία υπάρχει κάποιος παραγωγός που γυρίζει μια ταινία για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θα ήθελα να σας προτείνω για τον ρόλο του Kapo. Θα σας ταίριαζε απόλυτα», λέει στον Γερμανό βουλευτή Μάρτιν Σουλτς που τον διέκοπτε στο ντεμπούτο του στο ευρωκοινοβούλιο.

ΙΟΥΝΙΟΣ 2003: «Ένας πολίτης είναι ίσος με έναν άλλον (στα μάτια του νόμου), αλλά αυτός εδώ ίσως είναι κατά τι πιο ίσος από τους άλλους δεδομένου ότι 50% των Ιταλών του ανέθεσαν την ευθύνη για κυβερνήσει τη χώρα», είπε μιλώντας για τον εαυτό του την ώρα που εμφανίστηκε σε δίκη κατηγορούμενος για διαφθορά στο Μιλάνο.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2002: Στη διάρκεια της οικογενειακής φωτογραφίας σε ανεπίσημη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στην Ισπανία, ο Μπερλουσκόνι έκανε «κερατάκια» (την κίνηση που κάνει κάποιος για τον απατημένο σύζυγο) στον τότε υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Γιόσεπ Πικέ.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2001: Ο κόσμος των μουσουλμάνων οργίζεται με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο οποίος είπε ότι η Δύση «θα πρέπει να έχει συναίσθηση της ανωτερότητας του πολιτισμού μας». Σχολιάζει ότι, ενώ η Δύση διαθέτει αξιακό σύστημα «το οποίο έχει χαρίσει στους ανθρώπους ευρεία ευημερία στις χώρες που το υιοθετούν και εγγυάται τον σεβασμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την θρησκεία… αυτός ο σεβασμός σίγουρα δεν υπάρχει στις ισλαμικές χώρες».

Δείτε επίσης: Τζόρτζια Μελόνι: Ο Μπερλουσκόνι ήταν ένας μαχητής

Loading

Play