Ουκρανία: 17 τραυματίες από πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στο Χάρκιβ

Η Ρωσία συνεχίζει τον βομβαρδισμό της Ουκρανίας, και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν λόγω των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην πόλη Χαρκίβ την Τρίτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν σοβαρά στο περιστατικό, με τρίκακα να ρίχνονται από ρωσικούς πυραύλους. Δώδεκα τραυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

propoli

Σύμφωνα με ουκρανικό αξιωματούχο, δύο πυραύλοι συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-300 πλήγωσαν πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης.

Ο δήμαρχος της πόλης επισήμανε ότι οι βομβαρδισμοί έγιναν σε περιοχή όπου δεν υπήρχε στρατιωτική υποδομή και δέκα κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η πόλη Χαρκίβ γίνεται στόχος ρωσικών επιθέσεων. Πρόσφατα, ένα ξενοδοχείο στην πόλη χτυπήθηκε από ρωσικούς πυραύλους, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 11 άνθρωποι.

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία στοχεύουν αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους.

Πρόσφατα, οι αρχές ανακοίνωσαν την εκκένωση 26 χωριών στην περιφέρεια Χαρκίβ λόγω της απειλής ρωσικής χερσαίας επίθεσης. Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ασκούν πίεση στο ανατολικό τμήμα της περιφέρειας, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις βομβαρδίζουν συχνά την περιοχή Μπιέλγκοροντ της Ρωσίας.

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει τη Γάζα – Άμαχοι και όμηροι αναμένουν ανθρωπιστική βοήθεια

Loading