Ουκρανία – BBC: «Η Ρωσία έχει 45.000 απώλειες μέχρι στιγμής»

Η ρωσική υπηρεσία του BBC σε συνεργασία με το site Mediazona και μια ομάδα εθελοντών απέδειξε την ταυτοποίηση των ονομάτων 45.123 στρατιωτικών της Ρωσίας που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο στην Ουκρανία από τον Φεβρουάριο του 2022 έως σήμερα.

Από αυτούς, τουλάχιστον 6.614 έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της περιόδου Οκτωβρίου 2023 έως Φεβρουαρίου 2024, κατά την οποία οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στην Αβντιίβκα στην Ανατολική Ουκρανία.

propoli

Από την ανάλυση των νεκρολογιών προκύπτει ότι οι μεγαλύτερες απώλειες στην επίθεση στην Αβντιίβκα υπέστησαν όσοι ανήκαν στις κατηγορίες των κρατουμένων σωφρονιστικών ιδρυμάτων, των εθελοντών και των επίστρατων.

Οι συνολικές απώλειες στη ρωσική πλευρά το 2023 ανήλθαν σε 27.906 στρατιωτικούς, αυξημένες κατά 57% σε σχέση με τον πρώτο χρόνο του πολέμου, που ήταν 16.044.

Πρόκειται για τις απώλειες που καταγράφηκαν με βάση ανοιχτές πηγές, με τη ρωσική υπηρεσία του BBC να υποδεικνύει ότι ο πραγματικός αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι διπλάσιος.

Από τον Οκτώβριο του 2023 και μετά, οι εβδομαδιαίες απώλειες του ρωσικού στρατού αυξήθηκαν σημαντικά, με την αριθμό των νεκρών να φτάνει σε 550-600 εβδομαδιαία.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτών των απωλειών παρατηρήθηκε στην επίθεση στην Αβντιίβκα, με συνολικές απώλειες των ρωσικών δυνάμεων που ανήλθαν σε 13.000 από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2023.

Μεγάλος αριθμός πιλότων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας έχασαν επίσης τη ζωή τους, με συνολικά 216 πιλότους να χάνονται από την έναρξη του πολέμου.

Οι μαζικές απώλειες στη ρωσική πολεμική αεροπορία παρατηρήθηκαν κυρίως κατά την πρώτη μέρα της εισβολής στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Μαδρίτη: Χιλιάδες αγρότες κατέκλυσαν με τρακτέρ το κέντρο

Loading