Η πόλη παραμένει χωρίς ρεύμα μετά από πέντε μέρες
Στο…κενό έπεσε άλλη μια προσπάθεια απομάκρυνσης άμαχων κατοίκων της Μαριούπολης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, την ώρα που η περιοχή είναι περικυκλωμένη από ρωσικές δυνάμεις όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), η οποία είχε ανοίξει την δίοδο.
«Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΣ.
Το σχέδιο της επιχείρησης εκκένωσης
Το BBC σε χάρτη του παρουσιάζει το σχέδιο επιχείρησης εκκένωσης της Μαριούπολης.

«Ανθρωπιστικός αποκλεισμός»
Να αναφερθεί πως ο πληθυσμός της Μαριούπολης πριν επικρατήσει αυτή η κατάσταση έφτανε τους 450.000 κατοίκους.
Ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποϊτσένκο μιλώντας σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο είπε ότι αυτές τις μέρες οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν έναν ανθρωπιστικό αποκλεισμό διότι πλέον στερούνται τις βασικές υπηρεσίες.
Χωρίς ρεύμα η Μαριούπολη
Εδώ και μέρες τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κόψει τις 15 γραμμές του δικτύου ηλεκτροδότησης και μετά από πέντε μέρες, η πόλη εξακολουθεί να μην έχει ρεύμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν υπάρχει θέρμανση διότι όλες οι μονάδες λειτουργούν με ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ όπως είπε ο δήμαρχος έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες.
Ήδη προτού ξεσπάσει ο πόλεμος η βασική γραμμή ύδρευσης της Μαριούπολης είχε πρόβλημα και αφού ξέσπασε η σύρραξη σταμάτησε η υδροδότηση από εφεδρικές πηγές, συνέχισε.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Δυσκολεύει η κατάσταση στη Μαριούπολη – Αποκομμένη από στεριά και θάλασσα
- Δήμος Δέλτα: Εθελοντική αιμοδοσία σε Καλοχώρι, Βραχιά και Σίνδο
- Η Νουρ από το Λονδίνο στην Καβάλα: Τα κοσμήματα που διηγούνται ιστορίες
- Γάζα: Επέκταση των ισραηλινών επιχειρήσεων, 15 άμαχοι νεκροί από επιθέσεις
- Τηλεφωνικές απάτες: Πώς οι επιτήδειοι εκμεταλλεύονται τη μέθοδο Caller ID Spoofing
- Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Περίπου 4.000 χορευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συμμετάσχουν στο διεθνή διαγωνισμό χορού «Thessaloniki Dance Cup»