Ουκρανία: Επιστρέφει ως προβληματικά γερμανικά τανκ Leopard 1

Δέκα άρματα μάχης Leopard 1, επέστρεψε η Ουκρανία στην Γερμανία αφού ο ουκρανικός στρατός έκρινε ότι είχαν «σοβαρά τεχνικά προβλήματα»

Η Γερμανία παραδέχτηκε ότι τα οχήματα που παραδόθηκαν φέτος τον Ιούλιο, δεν λειτουργούσαν σωστά και θα χρειάζονταν περαιτέρω επισκευές πριν χρησιμοποιηθούν στην αντεπίθεση του Κιέβου, αφού έστειλε μηχανικούς να τα επιθεωρήσουν, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Der Spiegel.

propoli

Δεν είναι σαφές εάν το σφάλμα είναι αποτέλεσμα φθοράς ή πρόκειται για κατασκευαστικό πρόβλημα, όπως αναφέρει ο Independent.

Το Leopard 1 αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1960 και παροπλίστηκε από τον γερμανικό στρατό πριν από μια δεκαετία.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες προειδοποίησαν νωρίτερα αυτό το έτος ότι η δημιουργία αποτελεσματικών γραμμών υλικοτεχνικής υποστήριξης και τεχνικής εκπαίδευσης θα ήταν πρωταρχικής σημασίας για τη συνέχιση της επίθεσης του Κιέβου έναντι της Ρωσίας.

Αυτή την εβδομάδα, οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι η Ουκρανία έχει μόλις τέσσερις εβδομάδες για να απειλήσει με στην Κριμαία τον Βλαντιμίρ Πούτιν και να τον οδηγήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες πριν ο ρωσικός στρατός εκμεταλλευτούν τον χειμώνα.

Ο καθηγητής Mark Galeotti, ακαδημαϊκός και συγγραφέας περισσότερων από 20 βιβλίων για τη Ρωσία , είπε ότι τα στρατεύματα του Ζελένσκι πρέπει να μετακινηθούν άλλα 10 μίλια προς τα νότια για να βρίσκονται στην εμβέλεια των βασικών ρωσικών οδών εφοδιασμού στην Κριμαία.

«Έχουν περίπου άλλον έναν μήνα εκστρατείας. Αλλά αν τα πράγματα επιβραδύνουν, οι Ρώσοι θα χρησιμοποιήσουν τον χειμώνα για να ανασυνταχθούν και το όλο θέμα θα ξαναρχίσει την άνοιξη», είπε στον Independent ο καθηγητής, ο οποίος διδάσκει Σλαβικές και Ανατολικοευρωπαϊκές Σπουδές στο University College του Λονδίνου.

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Δίωξη στον οδηγό και τη συνοδό για το 9χρονο παιδί – Το είχαν ξεχάσει μέσα στο σχολικό

Loading