Ουκρανία: Νεκροί δύο Γάλλοι από ρωσικό βομβαρδισμό

Την Πέμπτη, δύο Γάλλοι εθελοντές έχασαν τη ζωή τους και τέσσεροι άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σε μια επίθεση με βομβαρδισμό από ρωσικές δυνάμεις στην κοινότητα Μπαρισλάβ, κοντά στη Χερσώνα στη νότια Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ένας αξιωματούχος της Ουκρανίας.

«Ξένοι εθελοντές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εξαιτίας εχθρικού πλήγματος στη Μπαρισλάβ», ανέφερε μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Χερσώνας στην Ουκρανία, ο Ολεξάντρ Προκούντιν.

propoli

«Ο ρωσικός στρατός σκότωσε δυο Γάλλους πολίτες. Άλλοι τρεις ξένοι τραυματίστηκαν ελαφρά», όπως και πρόσωπο με την ουκρανική υπηκοότητα, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει ποια ήταν τα καθήκοντα των «εθελοντών». Εξέφρασε τα «ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες» των θανόντων.

Η ουκρανική αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για δυο άνδρες με τη γαλλική υπηκοότητα που έχασαν τη ζωή τους σε επίθεση με drones, προσθέτοντας πως άλλοι τρεις άνδρες και γυναίκα τραυματίστηκαν. Συμπλήρωσε μέσω Telegram πως διενεργεί έρευνα για παραβίαση του δικαίου του πολέμου.

«Όλα τα θύματα είχαν πάει στην περιφέρεια της Χερσώνας ως εθελοντές», σημείωσε.

Το γαλλικό ΥΠΕΞ δεν απάντησε αμέσως όταν το Γαλλικό Πρακτορείο του ζήτησε σχόλιο τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η Μπαρισλάβ, με περίπου 12.000 κατοίκους πριν από τον πόλεμο, βρίσκεται στη βόρεια όχθη του Δνείπερου ποταμού, όχι μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου. Την 27η Οκτωβρίου ανακοινώθηκε πως ένας άνθρωπος σκοτώθηκε εκεί εξαιτίας ρίψης εκρηκτικού από ρωσικό drone.

Δείτε επίσης: Βρυξέλλες: Ξεκινάν οι διαδικασίες για την εύρεση λύσεων στα αιτήματα των αγροτών

Loading