Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε στο ανατολικό τμήμα της χώρας πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο του στρατού της Ρωσίας, που συμμετείχαν στη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Κιέβου.
«Πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο καταρρίφθηκαν», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας.
#BREAKING Ukraine claims downed five Russian planes, helicopter pic.twitter.com/NHZBVhi9Rn
— AFP News Agency (@AFP) Σε κατάσταση πολέμου η ΟυκρανίαΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν σε έκτακτο διάγγελμά του ανακοίνωσε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία και ζήτησε από τους ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους και από τη Δύση να μην τους εμποδίσει διότι θα δεχτεί άμεση απάντηση.
Путин: “Согласно договору с ДНР и ЛНР в Донбассе начинается специальная военная операция”.
Прямую трансляцию обращения показали в эфире телеканалов “Россия 1”, “Россия 24” и на платформе “Смотрим”: https://t.co/INaHThPy7U pic.twitter.com/wTYHzkiwIw— ВЕСТИ (@vesti_news) πρόεδρος της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κηρύσσει ολόκληρη την επικράτεια σε κατάσταση πολέμου, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν ότι διέταξε στρατιωτική επιχείρηση κατά της χώρας του.«Δεν υπάρχει πανικός» και «θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε ακόμη ο κ. Ζελένσκι τους Ουκρανούς.
Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να πάνε σπίτια τους για να αποφύγουν την αιματοχυσία
- Η Σάρον Στόουν δηλώνει ότι αποκλείστηκε από την ταινία Another Simple Favor χωρίς αιτιολογία: Τι συμβαίνει;
- Ζωντανά: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός
- Κλείνει η κινεζική αγορά για εκατοντάδες εργοστάσια κρέατος των ΗΠΑ
- Εντοπίστηκε νεκρή η 61χρονη που είχε πέσει από πλοίο στον Σαρωνικό
- Δύο σεισμικές δονήσεις ανατολικά και δυτικά της Κρήτης καταγράφουν εντάσεις 4,8 και 4,5 Ρίχτερ