Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους

Επιθέσεις με drones και πυραύλους εξαπέλυσε η Ρωσία, στοχεύοντας μη στρατιωτικές και κρίσιμης σημασίας υποδομές στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/01) η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να υπάρχουν θύματα από τις επιθέσεις αυτές, ανέφερε η Πολεμική Αεροπορία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram.

propoli

Τους τελευταίους μήνες, Ρωσία και Ουκρανία έχουν εντείνει τις αεροπορικές τους επιθέσεις η μία προς το έδαφος της άλλης, με στόχο κρίσιμης σημασίας στρατιωτικές, ενεργειακές και μεταφορικές υποδομές.

Η Πολεμική Αεροπορία ανέφερε ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην περιοχή Πολτάβα, στην κεντρική Ουκρανία, με δύο βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από το σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Iskander και τρεις πυραύλους εδάφους-αέρος στην περιοχή Ντονέτσκ στα ανατολικά.

Ο περιφερειάρχης της Πολτάβα Φίλιπ Πρόνιν ενημέρωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram ότι η επίθεση έπληξε βιομηχανικό συγκρότημα στο Κρεμεντσούκ, προκαλώντας πυρκαγιά.

Στη Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), ο περιφερειάρχης Γιούρι Μαλάσκο ανακοίνωσε πως μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε υποδομές, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες αναφορικά με την έκταση της καταστροφής ή τυχόν θύματα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει ανεξάρτητα τις αναφορές αυτές. Δεν υπήρχε άμεσο σχόλιο από τη Ρωσία.

Δείτε επίσης: Κατερίνη: Τρία κιλά κάνναβης και κοκαΐνη στο σπίτι διακινητή

Loading