Ουκρανία: Στα καταφύγια του Κιέβου ο Μπορέλ λόγω βομβαρδισμών

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζοζέπ Μπορέλ, βρέθηκε στην Ουκρανία και το Κίεβο, όπου αναγκάστηκε να καταφύγει σε καταφύγιο εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών.

Σύμφωνα με αναφορές, τέσσερα άτομα σκοτώθηκαν από αυτές τις επιθέσεις.

propoli

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, πίεσε την ΕΕ να επιταχύνει τις παραδόσεις οβίδων πυροβολικού προς το Κίεβο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές επιθέσεις.

Παράλληλα, ζήτησε από τα κράτη μέλη της ΕΕ να υπογράψουν συμβόλαια με ουκρανικές αμυντικές επιχειρήσεις και να αυξήσουν τις εισαγωγές πυρομαχικών από τρίτες χώρες.

Ο Κουλέμπα εξέφρασε επίσης λύπη για την καθυστέρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την έγκριση ενός πακέτου βοήθειας για το Κίεβο εν μέσω της ρωσικής εισβολής.

“Χθες βράδυ, έλαβα από την Ουάσινγκτον μια τελευταία αναφορά για τα πιθανά σενάρια, και ορισμένα από αυτά είναι άξια αστυνομικών μυθιστορημάτων”, είπε ο Κουλέμπα.

Είναι όλα πολύ ασαφή, εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες και μπορεί να πηγαίνουν από δεξιά ή από αριστερά ή ολόισια”, πρόσθεσε, κάνοντας λόγο επίσης για ένα “αξεδιάλυτο κόμπο”.

Κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα και να δείξουν “την ηγεσία τους στην υπεράσπιση κοινών συμφερόντων”.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη Πέμπτη στις Βρυξέλλες να χορηγήσουν επιπλέον βοήθεια 50 δισ. ευρώ για τέσσερα χρόνια στην Ουκρανία.

Δείτε επίσης: Γεωργία: Πτώση αερόστατου – Στους τρεις οι νεκροί – Σοκαριστικό βίντεο

Loading