Ούτε και φέτος θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά ακυρώνεται το ετήσιο προσκύνημα των μουσουλμάνων πιστών στη Μέκκα – το περίφημο χατζ – καθώς παραμένει η υποχρέωση καραντίνας λόγω του κορονοϊού.

Ο υπουργός Θρησκευτικών Ζητημάτων της Ινδονησίας, της πολυπληθέστερης μουσουλμανικής χώρας παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι ακυρώνεται το προσκύνημα. «Λόγω της πανδημίας και για την ασφάλεια των προσκυνητών, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι φέτος δεν θα επιτρέψει και πάλι στους Ινδονήσιους να πάνε. Δεν αφορά μόνο την Ινδονησία. Καμία χώρα δεν έχει λάβει τις ποσοστώσεις της καθώς δεν έχει υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιακούτ Τσόλιλ Κούμας.

propoli

Σημειώστε ότι το χατζ αποτελεί… γεγονός ζωής για τους Ινδονήσιους, καθώς το σύστημα ποσοστώσεων που επιβάλλει η Σαουδική Αραβία αυξάνει το χρόνο αναμονής μέχρι και στα 20 χρόνια.

Έσοδα 12 δις. δολαρίων ετησίως χάνει η Σαουδική Αραβία

Μπορεί η Σαουδική Αραβία να έχει προχωρήσει στην άρση της απαγόρευσης εισόδου στο έδαφός της για πολίτες 11 χωρών, όμως η υποχρέωση καραντίνας (που παραμένει) είναι αποτρεπτική.

Πάνω από 2,5 εκατ. προσκυνητές επισκέπτονταν – προ πανδημίας – τη Μέκκα και τη Μεδίνα για το χατζ, με το συγκεκριμένο προσκύνημα να αποφέρει στη Σαουδική Αραβία 12 δισ. δολάρια σε ετήσια βάση.

Δείτε επίσης: Κορονοϊός: Δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων έχουν χορηγηθεί σε όλο τον κόσμο

Loading