Π. Σάντσεθ: Παράταση στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ θέλει να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ακόμα έναν μήνα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, ώστε να διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των περιοριστικών μέτρων στην Ισπανία.

“Ο δρόμος που παίρνουμε είναι ο μοναδικός δυνατός” συμπλήρωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής παρέμβασης, ενώ υπογράμμισε ότι θα ζητήσει από το ισπανικό κοινοβούλιο να δώσει το πράσινο φως για την παράταση.

propoli

Ωστόσο, επισημαίνει ότι “θα είναι η τελευταία παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και θα διαρκέσει έως το τέλος της διαδικασίας άρσης των μέτρων καραντίνας”, στα τέλη Ιουνίου.

Έχοντας κηρυχθεί τη 14η Μαρτίου και ήδη παραταθεί αρκετές φορές, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να λήξει στις 24 Μαΐου.

Ο Πέδρο Σάντσεθ απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους Ισπανούς να επιδεικνύουν «τη μέγιστη προσοχή», εξερχόμενοι της καραντίνας.

Μάλιστα, ο Ισπανός πρωθυπουργός τόνισε τον κίνδυνο που ακόμα υπάρχει.

“Ο κίνδυνος βρίσκεται πάντα εκεί, ο ιός δεν έχει φύγει και η απειλή του είναι πραγματική” και πρόσθεσε ότι χωρίς τους περιορισμούς, ο ιός θα μπορούσε να προσβάλει 30 από τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών και να σκοτώσει 300.000 ανθρώπους στη χώρα.

Με βάση τον τελευταίο απολογισμό που δημοσιεύτηκε σήμερα, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον νέο κορονοϊό σε διάστημα 24 ωρών, ο χαμηλότερος αριθμός εδώ και δύο μήνες. Τέλος, το σύνολο των νεκρών από τη νόσο Covid-19 ανέρχεται σε 27.563, ενώ τα επιβεβαιώμενα κρούσματα ξεπερνούν τις 230.000.

Loading