Η Εκκλησία είναι μητέρα και καλεί, μαζί, όλα τα παιδιά της», τόνισε ο πάπας Φραγκίσκος στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Ιησουίτη ιερέα Τζέιμς Μάρτιν (ο οποίος μάχεται για τα δικαιώματα των μειονοτήτων), ο πάπας Φραγκίσκος έστειλε στα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας το μήνυμα ότι «η Εκκλησία δεν τα απορρίπτει».
«Μια επιλεκτική Εκκλησία, καθαρόαιμη, δεν είναι η Αγία Μητέρα Εκκλησία, αλλά περισσότερο μια σέχτα», τόνισε ο ποντίφικας.
Ο Φραγκίσκος πρόσθεσε ότι θα ήθελε τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας που πιστεύουν στον Θεό, να μην γνωρίσουν την απόρριψη της Εκκλησίας, αλλά να είναι «άνθρωποι μέσα στην Εκκλησία».
«Η Εκκλησία είναι μητέρα και καλεί, μαζί, όλα τα παιδιά της», ολοκλήρωσε ο Φραγκίσκος. Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, «πρόκειται για ένα ακόμη “άνοιγμα” του Αργεντινού ποντίφικα προς τους ομοφυλόφιλους και την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στο σύνολό της».
- Νέο επίδομα ανεργίας: Πιλοτική εφαρμογή για 15.000 δικαιούχους
- Η κατανομή των 31,724 εκατ. ευρώ στον ερασιτεχνικό αθλητισμό για το 2025
- Εντάχθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ τα δύο στελέχη που αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ
- Νέα ανοσοκατασταλτικά φάρμακα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την επιβίωση μοσχεύματος στα παιδιά
- Γιώργος Λάνθιμος: Μια νέα καλλιτεχνική διάσταση με την πρώτη του φωτογραφική έκθεση στο Λος Άντζελες