Πεσκόφ: Ο γερμανικός στρατός σχεδιάζει επιθέσεις κατά της Ρωσίας

Τη Δευτέρα, το Κρεμλίνο αναφέρθηκε σε μια πιθανή ηχογράφηση συζητήσεων του γερμανικού στρατού που υποδηλώνει σχέδια για επίθεση εναντίον της Ρωσίας.

Αμφισβητώντας την ικανότητα του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς να ελέγχει την κατάσταση, το Κρεμλίνο έθεσε ερωτηματικά για την επικείμενη κατάσταση.

propoli

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης πρόσφατα δημοσίευσαν εμπιστευτικές συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του γερμανικού στρατού.

Οι συζητήσεις αναφερόταν σε παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία και σε ενδεχόμενη επίθεση του Κιέβου κατά γέφυρας στην Κριμαία. Αυτά τα γεγονότα προκάλεσαν την αντίδραση των ρωσικών αρχών, που απαίτησαν εξηγήσεις.

“Η ίδια η ηχογράφηση λέει ότι εντός της Μπούντεσβερ (σ.σ. Ένοπλες Δυνάμεις της Γερμανίας) συζητούνται ουσιαστικά και συγκεκριμένα σχέδια για την πραγματοποίηση χτυπημάτων στο ρωσικό έδαφος. Αυτό δεν απαιτεί καμία νομική ερμηνεία. Όλα εδώ είναι κάτι παραπάνω από προφανή“, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Η Γερμανία δηλώνει ότι ερευνά την καταγραφή. Η Ρωσία κάλεσε τον πρεσβευτή της Γερμανίας για να ζητήσει εξηγήσεις.

“Εδώ πρέπει να μάθουμε αν η Μπούντεσβερ το κάνει αυτό με δική της πρωτοβουλία. Τότε το ερώτημα είναι: πόσο ελεγχόμενη είναι η Μπούντεσβερ και πόσο ελέγχει την κατάσταση ο Σολτς; Ή είναι μέρος της πολιτικής της γερμανικής κυβέρνησης;” διερωτήθηκε ο Πεσκόφ.

“Και τα δύο (σενάρια) είναι πολύ άσχημα. Και τα δύο υπογραμμίζουν για άλλη μια φορά την άμεση εμπλοκή των χωρών της συλλογικής Δύσης στη σύγκρουση γύρω από την Ουκρανία” πρόσθεσε.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο 1,8 δισ. ευρώ στην Apple από την Κομισιόν

Loading