Η γερμανική οργάνωση αρωγής Sea-Watch ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι το πλοίο της διέσωσε 86 μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο
Κατά τη διάρκεια τριών επιχειρήσεων διάσωσης μέσα σε 24 ώρες, οι μετανάστες διασώθηκαν και επιβιβάστηκαν στο Sea Watch 3, ανέφερε η μη κυβερνητική οργάνωση μέσω Twitter.
Την Παρασκευή, βρέθηκαν από 13 μετανάστες σε δύο επιχειρήσεις, ενώ χθες Σάββατο, διασώθηκαν άλλοι 60. Ανάμεσά τους ήταν αρκετοί ανήλικοι, ενώ πολλοί χρειάστηκαν ιατρικές φροντίδες, τόνισε η Sea-Watch.
Το πλοίο της βερολινέζικης ΜΚΟ πλέει επί του παρόντος στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
Στο μεταξύ, το πλοίο Geo Barents, της διεθνούς οργάνωσης αρωγής Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF), με 113 πρόσφυγες, περιμένει επί σχεδόν δύο εβδομάδες να του υποδειχθεί ασφαλές λιμάνι.
Οι πρόσφυγες αυτοί διασώθηκαν από λαστιχένια βάρκα στα τέλη του Μαρτίου, όμως έκτοτε το πλοίο δεν έχει λάβει την άδεια που ζήτησε να ελλιμενιστεί στη νότια Ιταλία για να τους αποβιβάσει.
Χθες Σάββατο, εξακολουθούσε να πλέει στα ανοικτά της ανατολικής ακτής της Σικελίας.
Δείτε επίσης: Πλοία MKO διασώζουν εκατοντάδες ανθρώπους καθημερινά στη Μεσόγειο
- Καλλιθέα: Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο με τραύματα από πυροβόλο όπλο
- Λαϊκή Δημοκρατία Κονγκό: Τουλάχιστον 148 νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι από πυρκαγιά σε πλοίο
- Συρία: Η μείωση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ κατά το ήμισυ
- Η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφορά του Επιταφίου στην Τήνο
- «Σημαντική νίκη για τη Ρεν με γκολ του Μεϊτέ»