Πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου και πάλι ο Έλον Μασκ

Στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου ανέβηκε και πάλι ο Έλον Μασκ, ο οποίος κατάφερε να προσπεράσει ξανά τον Μπερνάρ Αρνό.

Στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου βρίσκεται και πάλι ο Έλον Μασκ, θέση την οποία μέχρι πρότινος κατείχε ο διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου στον κόσμο ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, Μπερνάρ Αρνό.

propoli

Η καθαρή του περιουσία αυξήθηκε κατά 55,3 δισ. δολάρια (44,44 δισ. λίρες) από τον Ιανουάριο στα 192 δισ. δολάρια, μετά την άνοδο της αξίας της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων του, Tesla.

Από την άλλη, η περιουσία του Αρνό μειώθηκε κατά 24,5 δισ. δολάρια στα 187 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος και ακολουθεί ο Μπιλ Γκέιτς στην τέταρτη θέση.

Ο 74χρονος Αρνό, όπως αναφέρει το BBC, είχε ξεπεράσει τον Μασκ στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων τον Δεκέμβριο όταν οι μετοχές της LVMH εκτινάχθηκαν καθώς η ζήτηση για είδη πολυτελείας ανέκαμψε.

Ταυτόχρονα, οι μετοχές της Tesla -της εταιρείας από την οποία ο Μασκ αντλεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του- υποχώρησαν απότομα εν μέσω ανησυχιών ότι η εξαγορά της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης Twitter επηρέαζε την ηγεσία του.

Ωστόσο, οι μετοχές της Tesla έχουν ανακάμψει σχεδόν κατά 92% από την αρχή του τρέχοντος έτους, σε αντίθεση με την LVMH, όπου μετά το υψηλό ρεκόρ τον Απρίλιο, οι μετοχές της υποχώρησαν κατακόρυφα και σημείωσαν πτώση 16% από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, είναι ο τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία 146 δισ. δολαρίων, ενώ η περιουσία του Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος ίδρυσε τη Microsoft, ανέρχεται στα 126 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε επίσης: Ακόμα ένα εργατικό δυστύχημα – Σαντορίνη: Νεκρός εργάτης οικοδόμος – Έπεσε από μεγάλο ύψος

Loading