Οι Ουκρανοί ερευνητές έχουν εξετάσει 269 πτώματα στο Ιρπίν αφότου η πόλη ανακαταλλήφθηκε από τους Ουκρανούς.
Η πόλη, ο πληθυσμός της οποίας πριν από τον πόλεμο ανερχόταν σε 62.000, ήταν θέατρο σφοδρών μαχών μέχρι που οι ρωσικές δυνάμεις αποχώρησαν από τη βόρεια Ουκρανία για να επικεντρώσουν τις επιχειρήσεις τους στα ανατολικά.
Σε ένα κοιμητήριο στα περίχωρα του Ιρπίν, έχουν ανοιχθεί δεκάδες νέοι τάφοι. Σήμερα, υπό τα βλέμματα μερικών συγγενών που θρηνούσαν, οι εργάτες έσκαβαν βιαστικά άλλον έναν.
«Μέχρι τώρα, έχουμε εξετάσει 269 πτώματα», είπε ο Σέρχι Παντελέγεφ, ο αναπληρωτής επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας της αστυνομίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσω βιντεοκλήσης. Όπως είπε, η ιατροδικαστική έρευνα συνεχίζεται για να καθοριστεί η αιτία θανάτου πολλών θυμάτων. Έδειξε επίσης φωτογραφίες απανθρακωμένων λειψάνων.
Ο Παντελέγεφ είπε ότι έχουν ερευνηθεί επτά τοποθεσίες στο Ιρπίν όπου φέρεται να πυροβολήθηκαν άμαχοι, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοθετεί αμάχους και απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι στρατιώτες της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας.
Δείτε επίσης: Ουκρανία: Περίπου 40.000 άμαχοι εκτοπίστηκαν από τη Μαριούπολη στη Ρωσία, δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης
- Πώληση 20 F-16 στις Φιλιππίνες από τις ΗΠΑ εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με την Κίνα
- Κώστας Κιλτίδης: «Δεν τιμωρούμε μαχητές του Στρατού, τους νουθετούμε»
- Ολυμπιακός: Η προσπάθεια για επιστροφή στις νίκες απέναντι στην Γιαντράν Σπλιτ
- Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 19χρονου διαρρήκτη επ’ αυτοφώρω στην Καλαμαριά
- Από την τηλεόραση στα παραμύθια: Η ιστορία του Κώστα Χελιώτη και η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου