Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανάληψη ευθύνης από τη Χαμάς για την επίθεση στην Ιερουσαλήμ

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, σε επίθεση που σημειώθηκε σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ, με τη Χαμάς να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβόλα όπλα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί (30/11) στην Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματισθούν άλλοι έξι και ζήτησε «να κλιμακωθεί η αντίσταση» κατά του Ισραήλ.

propoli

«Οι αδελφοί Μουράντ Νεμρ (38 ετών) και Ιμπραχίμ Νεμρ (30 ετών), μέλη των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ – Κάσαμ από τη Σουρ Μπάχερ», συνοικία της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, «θυσιάσθηκαν διεξάγοντας επιχείρηση» κατά την οποία «σκοτώθηκαν τρεις έποικοι και τραυματίσθηκαν άλλοι», ισχυρίσθηκε η Χαμάς.

παλαιστινιακή οργάνωση προσέθεσε ότι «η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε ως φυσική απάντηση στα πρωτοφανή εγκλήματα που διαπράττει η κατοχή», αναφερόμενη στη στρατιωτική εκστρατεία του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και την αντιμετώπιση των Παλαιστίνιων κρατουμένων στις ισραηλινές φυλακές.

Η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε ότι οι δύο δράστες της επίθεσης, αδέλφια από την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σκοτώθηκαν μετά την επίθεση που «εξαπέλυσαν» εναντίον πολιτών που περίμεναν σε στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκαν μία γυναίκα ηλικίας 24 ετών, ένας άνδρας 70 ετών και μία ηλικιωμένη.

«Αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ, σήμερα το πρωί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την ωμή βία», υπογράμμισε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στο ΙσραήλΤζακ Λιού.

«Ήμουν στο σπίτι όταν άκουσα τους πυροβολισμούς και αμέσως πήγα στο σημείο. Είδα πολλά θύματα, κάποιοι ήταν πεσμένοι και άλλοι περπατούσαν», υποστήριξε ο Μοσέ Χεμέντ, εργαζόμενος στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης του Ισραήλ.

Δείτε επίσης: Πέθανε ο σπουδαίος συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Loading