Πορτογαλία: Τέλος η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Την απόφαση να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων χωρών για την χρήση μάσκας πήρε η Πορτογαλία η οποία βάζει τέλος στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.

«Δεδομένης της θετικής εξέλιξης της επιδημιολογικής κατάστασης στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση αποφάσισε να αναθεωρήσει ορισμένους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν», ανακοίνωσε η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Αντόνιο Κόστα σε δελτίο τύπου που εξέδωσε μετά το εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο.

propoli

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα περιορίζεται πλέον «σε μέρη που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερη ευπάθεια των ανθρώπων που συχνάζουν σε αυτά (…) και σε χώρους εντατικής χρήσης», ανέφερε η κυβέρνηση.

Η απόφαση αυτή θα τεθεί σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, μόλις εκδοθεί το διάταγμα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Τις τελευταίες ημέρες, πολλοί ειδικοί και μέλη της αντιπολίτευσης ζητούσαν να σταματήσει η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα σχολεία, ένα από τα κύρια μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας που εξακολουθεί να ισχύει στην Πορτογαλία.

Καθώς η Πορτογαλία συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από κορονοϊό μειώθηκε, σε 577 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους σε επτά ημέρες, σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας.

Δείτε επίσης: Θεαματική έκλειψη Ηλίου στον Άρη βιντεοσκοπήθηκε από τον άνθρωπο

Loading