Το 25% του πληθυσμού της προβλέπει να εμβολιάσει με αναμνηστική δόση η Πορτογαλία μέχρι και τον Ιανουάριο, προκειμένου να αντιμετωπίσει την αύξηση των μολύνσεων.
Αυτή η χώρα των 10 εκατομμυρίων θα επιταχύνει το σχέδιο εμβολιασμού «ώστε να φθάσει τους 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμένους με την τρίτη δόση τον Ιανουάριο», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Αντόνιο Λασέντα Σάλες.
Τους δύο επόμενους μήνες, η Πορτογαλία θέλει να εμβολιάσει τους άνω των 65 και εκείνους άνω των 50 ετών που έχουν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο Janssen.
Περίπου 800.000 κάτοικοι της Πορτογαλίας έχουν πραγματοποιήσει ήδη την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού.
Η Πορτογαλία κατέγραψε μια νέα κορύφωση 3.773 νέων κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο, ένα ρεκόρ εδώ και τέσσερις μήνες.
«Έχουμε μια πανδημία που συνεχίζει να αναπτύσσεται… Θα έχουμε προκλήσεις που θα πρέπει να ξεπεράσουμε αυτόν τον χειμώνα», τόνισε η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο.
Δείτε επίσης: Γαλλία: 27 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο σκάφους
- Γαλλία: Αντίθεση της κυβέρνησης στην κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων
- ΗΠΑ: Δέσμευση για ενίσχυση του ΝΑΤΟ από τον υποψήφιο πρεσβευτή του Τραμπ
- Δυτική Όχθη: Επέκταση της ισραηλινής επίθεσης στην Τζενίν
- Γάζα: Η Ιορδανία υποδέχεται παιδιά για ιατρική θεραπεία
- Απίστευτη καταδίωξη στο Λος Άντζελες με αναπάντεχη κατάληξη [βίντεο]