Πούτιν: «Δεν υπήρχε καμία εχθρότητα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν»

Δηλώσεις μετά το τέλος των συνομιλιών του με τον Τζο Μπάιντεν παραχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία εχθρότητα μεταξύ τους.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας για τις συζητήσεις που είχε με τον Μπάιντεν είπε ότι «η συνομιλία ήταν αρκετά εποικοδομητική» και ότι «για μια ακόμη φορά πείσθηκα ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι ένα πολύ έμπειρος άνθρωπος».

propoli

«Είναι καθόλα προφανές. Μαζί συζητούσαμε κοιτώντας στα μάτια ο ένας τον άλλο σχεδόν δύο ώρες. Δεν συμβαίνει με όλους τους ηγέτες να συζητάς έτσι αναλυτικά κοιτώντας στα μάτια ο ένας τον άλλον», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν όταν ρωτήθηκε για τον χαρακτηρισμό «φονιά» από μέρους του Μπάιντεν είπε ότι ο πρόεδρος του έχει δώσει εξηγήσεις για αυτόν τον χαρακτηρισμό στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άντρες και μάλιστα τον ικανοποίησαν όσα του είπε.

Ερωτηθείς για το αν θα παρευρεθεί στις ΗΠΑ, τόνισε ότι ούτε ο Μπάιντεν τον κάλεσε στις ΗΠΑ και τον Λευκό Οίκο, ενώ ούτε ο ίδιος κάλεσε τον Μπάιντεν στην Ρωσία και το Κρεμλίνο, ενώ δεν τρέφουν αυταπάτες για τις σχέσεις των δύο χωρών.

Η συζήτηση πήγε και στον Ναβάλνι με τον Ρώσο πρόεδρο να εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Ναβάλνι ήθελε να συλληφθεί, καθώς ενώ ήταν καταζητούμενος αυτός προτίμησε να έρθει στην Ρωσία.

Επίσης τόνισε ότι το Ίδρυμα του Ναβάλνι χαρακτηρίστηκε εξτρεμιστική οργάνωση καθώς καλούσε κόσμο σε μαζικές ταραχές, ενώ το σύγκρινε με τις οργανώσεις που είχαν οδηγήσει στα γεγονότα στο αμερικανικό Κογκρέσο με την εισβολή εκατοντάδων Αμερικανών.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: “Η Ρωσία προστατεύει τους κυβερνοπειρατές που εδρεύουν στο έδαφός της “

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Loading