Πούτιν: «Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή»

«Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν» ανέφερε ο Ρώσος πρόεδρος

Δριμεία επίθεση σε βάρος της Δύσης εξαπέλυσε σήμερα από το Βλαδιβοστόκ ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο της ασιατικής ηπείρου.

propoli

«Η Δύση έχει αποτύχει, το μέλλον είναι στην Ασία», δήλωσε o ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, όπως αναφέρει το Reuters.

Προειδοποίησε επίσης τη Δύση ότι έχει υπονομεύσει την παγκόσμια οικονομία με αυτό που χαρακτήρισε ως «μια μάταιη και επιθετική προσπάθεια» να επιβάλει την ηγεμονία της.

Αναφερόμενος στην Ασία είπε πως είναι μια ανερχόμενη δύναμη. Ο κ. Πούτιν μιλώντας στο Ανατολικό Φόρουμ στο Βλαδιβοστόκ είπε ότι οι κυρώσεις της Δύσης είναι…λίγες και λόγω αυτών υπάρχει κίνδυνος για ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα πλέον κοιτάει περισσότερο προς την Ασία.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η οικονομία της Ρωσίας τα πάει πολύ καλά κόντρα στην «οικονομική και τεχνολογική επιθετικότητα της Δύσης» ωστόσο παραδέχτηκε ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες σε ορισμένους κλάδους και περιοχές.

Όπως είπε δε γίνεται να απομονωθεί η Ρωσία και η Μόσχα θα προβάλλει αντίσταση στις προσπάθειες που γίνονται να τεθεί στο περιθώριο.

«Η Ρωσία», όπως είπε, «θεωρεί πως υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες στην είσοδο στις αγορές της Μέσης Ανατολής και του Ιράν».

Παράλληλα είπε ότι η Ρωσία από την πλευρά της έκανε ό,τι μπορούσε έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η δυνατότητα της Ουκρανίας να εξάγει σιτηρά.

«Τα προβλήματα στην παγκόσμια αγορά τροφίμων είναι πιθανό να ενταθούν…Επίκειται ανθρωπιστική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Η Ουγγαρία απειλεί να εμποδίσει την ανανέωση των κυρώσεων της ΕΕ στη Ρωσία

Loading