Πούτιν για συνάντηση με Μπάιντεν: «Είναι επαγγελματίας, δεν του ξεφεύγει τίποτα»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επαίνεσε σήμερα τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν για τον «επαγγελματισμό» που επέδειξε κατά την μεταξύ τους συνάντηση χθες, Τετάρτη, στη Γενεύη, λέγοντας ότι η ατμόσφαιρα στις συνομιλίες ήταν φιλική.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη ότι ο Μπάιντεν γνωρίζει τι θέλει, προσπαθεί να πετύχει αυτό που θέλει και ενεργεί «επιδέξια».

propoli

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας μέσω βιντεοδιάσκεψης με τους αποφοίτους του προγράμματος εφεδρικού στελεχικού δυναμικού της Ανώτατης Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, δήλωσε αρκετά και ενδιαφέροντα πράματα για την… εντύπωση που του έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Η εικόνα για τον πρόεδρο Μπάιντεν που δημιουργούν και ο δικός μας αλλά και ο αμερικανικός Τύπος δεν έχει τίποτα το κοινό με την πραγματικότητα», είπε ο Πούτιν προσθέτοντας ότι «ο Μπάιντεν είναι επαγγελματίας. Και πρέπει να συνεργάζεσαι μαζί του πολύ προσεκτικά, ώστε να μην σου ξεφύγει τίποτα. Ο ίδιος, σας διαβεβαιώ, δεν του ξεφεύγει τίποτα».

«Είναι συγκροτημένος, αντιλαμβάνεται τι θέλει να επιτύχει και ενεργεί πολύ επιδέξια στην δια ζώσης συνομιλία. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι αμέσως», είπε ο Πούτιν.

«Ελπίζω να τον αφήσουν να εργαστεί ήρεμα»

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι τον Αμερικανό πρόεδρο θα τον «αφήσουν να δουλέψει ήρεμα».

«Ελπίζω πολύ, ότι δεν θα συμβεί αυτό που συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και θα τον αφήσουν να εργαστεί ήρεμα», δήλωσε ο Πούτιν.

Αναφερόμενος στο κλίμα που υπήρχε κατά την συνάντηση κορυφής στην Γενεύη, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι ήταν καλοπροαίρετο και πως κατάφεραν να καταλάβουν ο ένας τον άλλον στα βασικά ζητήματα.

«Η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά καλοπροαίρετη. Όπως νομίζω, μπορέσαμε να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, να καταλάβουμε τις θέσεις μας σε σημαντικά ζητήματα, οι οποίες σε μεγάλο βαθμό διαφέρουν», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι η σύνοδος κορυφής «μας έδωσε την δυνατότητα να καταγράψουμε σε τι συνίστανται οι διαφορές αυτές». «Την ίδια στιγμή καθορίσαμε εκείνες τις κατευθύνσεις είτε εκείνα τα σημεία για τα οποία μπορούμε να μιλήσουμε για μια ενδεχόμενη μελλοντική προσέγγιση των θέσεων», επισήμανε ο Πούτιν προσθέτοντας πως «υπάρχουν πράγματα, τα οποία παρουσιάζουν και για μας και για τις Ηνωμένες Πολιτείες απόλυτη προτεραιότητα και ενδιαφέρον».

Δείτε επίσης: Πούτιν: «Δεν υπήρχε καμία εχθρότητα στη συνάντηση με τον Μπάιντεν»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading