Πούτιν – Η πρόποση στον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ένας παλιός φίλος αξίζει περισσότερο από δύο νέους»

Σε ένα γεύμα που διοργανώθηκε στον Βοστότσνι κοσμοδρόμιο στην ανατολική Ρωσία, ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, πρότεινε τη βελτίωση της συνεργασίας με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Αυτή η πρόταση έγινε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο κοσμοδρόμιο, όπου ο Κιμ Γιονγκ Ουν επισκέφθηκε τον τόπο.

propoli

«Μια πρόποση για την ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας ανάμεσα στις χώρες μας», δήλωσε ο Πούτιν, όρθιος πίσω από ένα μακρύ τραπέζι και έχοντας γύρω του υψηλόβαθμους Ρώσους και Βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

«Στην ευζωία και την ευημερία των λαών μας», πρόσθεσε σε επίσημο τόνο πριν σηκώσει το ποτήρι του με κόκκινο κρασί και έχοντας στα δεξιά του τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

«Η επίσκεψή σας διεξάγεται επίσης σε ατμόσφαιρα συντροφικότητας και φιλίας», είπε ακόμη ο Ρώσος πρόεδρος ενώπιον του Κιμ Γιονγκ Ουν. Στη συνέχεια κοίταξε στα μάτια τον Βορειοκορεάτη ομόλογό του και τον διαβεβαίωσε: «Ένας παλιός φίλος αξίζει περισσότερο από δύο νέους».

https://twitter.com/i/status/1701897414993682697

«Σήμερα προσπαθούμε να ενισχύσουμε τους δεσμούς συντροφικότητας και καλής γειτονίας, ενεργώντας υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας στην κοινή περιφέρειά μας», είπε ακόμη ο Πούτιν.

Ο Πούτιν υπενθύμισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Ρωσία και την Βόρεια Κορέα «εγκαθιδρύθηκαν στη διάρκεια του αγώνα για την ελευθερία της Κορέας το 1945, όταν οι Σοβιετικοί και οι Κορεάτες στρατιώτες συνέτριψαν δίπλα-δίπλα τους ιάπωνες στρατιωτικούς».

Δείτε επίσης: Ερντογάν: Τα συλλυπητήρια στην Σακελλαροπούλου για τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες

Loading