Μια τραγωδία χαρακτήρισε την αμερικάνικη παρουσία 20 χρόνων στο Αφγανιστάν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Επί 20 χρόνια οι αμερικανοί στρατιώτες ήταν παρόντες στο έδαφος αυτό, 20 χρόνια που επιχειρούσαν να ‘εκπολιτίσουν’ τους ανθρώπους που ζουν εκεί, να φυτέψουν εκεί τις δικές τους προδιαγραφές και το δικό τους τρόπο ζωής», σχολίασε ο Πούτιν στη διάρκεια συνάντησής του με νέους.
«Το αποτέλεσμα είναι μια τραγωδία, απώλειες γι’ αυτούς που έκαναν αυτό, τις Ηνωμένες Πολιτείες, και ακόμη περισσότερο για τους ανθρώπους που ζουν στο έδαφος του Αφγανιστάν», πρόσθεσε.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι πρέπει να βοηθηθούν οι κάτοικοι του Αφγανιστάν και η κατάσταση πρέπει να ωριμάσει ακόμα πιο γρήγορα.
«Η κατάσταση πρέπει να ωριμάσει και, αν θέλουμε να ωριμάσει πιο γρήγορα και καλύτερα, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.
Δείτε επίσης: Προς αποτυχία οι κινητοποιήσεις των επικριτών του πράσινου πάσου στην Ιταλία
- Κυρ. Πιερρακάκης: Δεσμευόμαστε στην αναζήτηση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης ΕΕ-ΗΠΑ
- Τριαντόπουλος: Νέα επιστολή ενόψει της Ολομέλειας της Βουλής
- UEFA Champions League: Η αναμέτρηση Ρεάλ Μαδρίτης – Άρσεναλ προσεχώς στο MEGA
- Το παράσημο του Ολυμπιακού: Πέρα από το αγωνιστικό
- Δασμοί Τραμπ: Η επιδείνωση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα και η καταβαράθρωση των αγορών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr