Πούτιν: Στόχος προτεραιότητας τα δυτικά τανκς

Για περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης μέσα από τις παραδόσεις νέων όπλων στην Ουκρανία έκανε λόγο ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν

Μάλιστα, σημείωσε ότι θα είναι «στόχος προτεραιότητας» για τον ρωσικό στρατό τα άρματα μάχης των Δυτικών που πολεμούν στην Ουκρανία, εκτιμώντας πως ο αντίκτυπος των δυτικών πυραύλων στη σύγκρουση «δεν είναι καθοριστικός». «Προκαλούν ασφαλώς ζημιές αλλά τίποτε το καθοριστικό δεν σημειώνεται στις εμπόλεμες περιοχές όπου χρησιμοποιήθηκαν αυτοί. Το ίδιο ισχύει για τα άρματα μάχης ξένης κατασκευής», που παρέχουν οι δυτικές δυνάμεις στην Ουκρανία, δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

propoli

Επανέλαβε την αντίθεσή του στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι αυτή μπορεί να επιδεινώσει τις διεθνείς εντάσεις και να απειλήσει την ασφάλεια της ίδιας της Ρωσίας.

«Είμαι βέβαιος ότι αυτό δεν θα βελτιώσει την ασφάλεια της Ουκρανίας και ότι, σε γενικές γραμμές, θα κάνει τον κόσμο πολύ πιο ευάλωτο και θα οδηγήσει σε πρόσθετες εντάσεις στη διεθνή σκηνή», υπογράμμισε ο Πούτιν.

Δείτε επίσης: Λαβρόφ: Στη Βαγδάτη για να συζητήσει τις διμερείς σχέσεις και την ενεργειακή συνεργασία

Loading