Προκαλεί η Άγκυρα – Ζητάει άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών στο Αιγαίο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε νωρίτερα η Άγκυρα.

Για μία ακόμη φορά η Άγκυρα επανέλαβε, λίγο πριν από τις εκλογές, εμπρηστικές θέσεις παρά τα μηνύματα της Δύσης για σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της εδαφικής κυριαρχίας κάθε χώρας.

propoli

Σε συνεδρίασή του το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, έστειλε το μήνυμα πως η Άγκυρα αναμένει από την Ελλάδα να τερματίσει τις δραστηριότητες που αφορούν στη στρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου.

Την ίδια στιγμή υπογραμμίστηκε για ακόμη μια φορά η θέση ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει την ύπαρξη τρομοκρατικών οργανώσεων, κάτι που συνιστά προειδοποίηση για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στη Συρία. Οι εν λόγω ενέργειες έχουν προκαλέσει την καταδίκη της Δύσης και την ενόχληση της Μόσχας που καλεί την Άγκυρα σε αποφυγή των εξωτερικών παρεμβάσεων.

Μόλις πριν λίγες ώρες, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, είχε καταστήσει σαφές στον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, ότι η Ουάσινγκτον δεν βλέπει με θετικό μάτι μία πιθανή εισβολή στη Συρία.

Δείτε επίσης: Ο δήμαρχος του Κιέβου καλεί τους κατοίκους να μαζέψουν νερό, τρόφιμα και ζεστά ρούχα – Ενδεχόμενο ολικού μπλακάουτ

Loading