Πρωθυπουργός Αυστραλίας για την 28η Οκτωβρίου: «Ο αγώνας του 1940 μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αφοσιωθούμε για να διατηρήσουμε την ειρήνη στον κόσμο μας»

Καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του «ΟΧΙ», θυμόμαστε ότι το σθένος και οι θυσίες των ανδρών και των γυναικών του 1940 ήταν ένα βήμα προς την ελευθερία που απολαμβάνει η Ελλάδα σήμερα., αναφέρει σε μήνυμά του ο Αυστραλός πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζε (Anthony Albanese).

Υπογραμμίζοντας τη σημασία του «ΟΧΙ», ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας διαμηνύει πως σήμερα αναγνωρίζουμε την άρνηση της Ελλάδας ως έναν οιωνό για τη νίκη των Συμμάχων στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Προσθέτει, επίσης, πως ήταν το πρώτο κεφάλαιο σε μια σειρά συγκρούσεων και καταπίεσης που επέφερε τόσα πολλά δεινά στον ελληνικό λαό και επισημαίνει ότι καθώς γιορτάζουμε την Ημέρα του «ΟΧΙ», θυμόμαστε ότι το σθένος και οι θυσίες των ανδρών και των γυναικών του 1940 ήταν ένα βήμα προς την ελευθερία που απολαμβάνει η Ελλάδα σήμερα.

propoli

Αναφερόμενος στους Έλληνες που μετανάστευσαν στην Αυστραλία μετά τον πόλεμο, σημειώνει πως έφεραν μαζί τους τη μνήμη της Ημέρας του «ΌΧΙ» και το τραύμα του πολέμου. «Το θάρρος και η αποφασιστικότητά τους ήταν το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζουν νέες ζωές σε μια νέα γη. Το κράτος μας συνεχίζει να εμπλουτίζεται από τη δύναμη, την ιστορία και την κληρονομιά μιας ζωντανής ελληνικής κοινότητας» υπογραμμίζει.

Το μήνυμα του Αυστραλού πρωθυπουργού για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου καταλήγει: «Την Ημέρα του “ΟΧΙ” εορτάζεται η υπεράσπιση του σωστού και του καλού ακόμα και μπροστά στις κακουχίες. Στην επιδίωξή μας για την ελευθερία, ο εμπνευσμένος αγώνας του 1940 μας υπενθυμίζει ότι πρέπει να αφοσιωθούμε για να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να διατηρήσουμε την ειρήνη στον κόσμο μας».

Δείτε επίσης: Μπάιντεν: Εκφράζει την υποστήριξή του στη Νάνσι Πελόζι, μετά την διάρρηξη στο σπίτι της – Ο σύζυγος της νοσηλεύεται

Loading