Πυροβολισμοί σε σχολείο της Φινλανδίας-Ένα νεκρό παιδί , δύο τραυματίες και ένας 12χρονος ύποπτος (ΒΙΝΤΕΟ)

Πυροβολισμοί- Σχολείο της Φινλανδίας- Ένα νεκρό παιδί , δύο τραυματίες και ένας 12χρονος ύποπτος

Ένα παιδί σκοτώθηκε και άλλα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε σχολείο έξω από τη πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Υποπτος για την επίθεση είναι ένας 12χρονος συμμαθητής των παιδιών ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση.

propoli

Η φινλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν 12χρονο μαθητή την Τρίτη ως ύποπτο ότι σκότωσε έναν συμμαθητή του και τραυμάτισε βαριά άλλους δύο, επίσης 12 ετών, σε σχολείο στη Βάνταα, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι.

Σύμφωνα με το Reuters, δεν υπάρχουν άλλοι ύποπτοι προς το παρόν. Οι φιλανδικές αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα του υπόπτου ή των θυμάτων, εκτός από το ότι ήταν όλοι 12 ετών, Φινλανδοί και μαθητές του σχολείου.

Ο ύποπτος είχε παραδεχτεί την επίθεση σε μια προκαταρκτική συνέντευξη και θα τεθεί υπό τη φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών και είναι πολύ νέος για να τεθεί υπό κράτηση. Η αστυνομία δήλωσε ότι το κίνητρο δεν ήταν ξεκάθαρο, ενώ η άδεια του όπλου ανήκε σε συγγενή του υπόπτου .

Σημειώνεται ότι η Φινλανδία ενίσχυσε τη νομοθεσία της για τα όπλα το 2010, εισάγοντας ένα τεστ επάρκειας για όλους τους υποψηφίους για άδεια πυροβόλων όπλων.

Το ελάχιστο όριο ηλικίας για τους αιτούντες άλλαξε επίσης σε 20 από 18.Υπάρχουν περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια εγκεκριμένα πυροβόλα όπλα και περίπου 430.000 κάτοχοι άδειας στη χώρα των 5,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το κυνήγι και η σκοποβολή είναι δημοφιλή.

Δείτε Επίσης: Πυροβολισμοί σε δημοτικό σχολείο στη Φινλανδία

Loading