Ριάντ: Προειδοποιεί με «καταστροφή» στη Ράφα

Οι συνθήκες που επικρατούν για τους επιζώντες στον πολιορκημένο θύλακα είναι απελπιστικές

Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η Σαουδική Αραβία σε ανακοίνωσή της προειδοποίησε πως μια ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Ράφα, τελευταίου καταφύγιου για εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους άμαχους θα προκαλέσει μια «ανθρωπιστική καταστροφή».

propoli

Το «καμπανάκι κινδύνου» που κρούει το Ριάντ έπεται της προειδοποίησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου για ισραηλινή επιδρομή στη Ράφα. Μάλιστα, ο ίδιος ζήτησε την Παρασκευή (9/2) να υποβληθεί «διττό σχέδιο» για την «εκκένωση» των αμάχων και την «καταστροφή» της Χαμάς σε αυτήν την πόλη.

Σε δελτίο τύπου, το υπουργείο Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας κάνει λόγο για «εξαιρετικά επικίνδυνες συνέπειες» μιας τέτοιας επιχείρησης.

Υπογράμμισε, επιπλέον, «την κατηγορηματική απόρριψη και την απερίφραστη καταδίκη» για τον «αναγκαστικό εκτοπισμό… εκατοντάδων χιλιάδων αμάχων που αναγκάζονται να φύγουν για να σωθούν από τη βίαιη ισραηλινή επίθεση» στη Λωρίδα της Γάζας.

Το ΥΠΕΞ της Σαουδικής Αραβίας καταγγέλλει «αυτήν τη συνεχή παραβίαση του διεθνούς δικαίου» και υπογραμμίζει την ανάγκη «να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας για να εμποδίσει το Ισραήλ να προκαλέσει μία επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή, η ευθύνη της οποίας βαρύνει όλους εκείνους που υποστηρίζουν την επίθεση», σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου.

Δείτε επίσηςΘεσσαλονίκη: Τι συζήτησαν Αγγελούδης με Λιβάνιο και Σταυριανουδάκη

Loading