Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, Ντμίτρι Ρογκόζιν
Οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας θα μπορούσαν να προκαλέσουν την πτώση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, υποστήριξε σήμερα ο Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos, και ζήτησε την άρση τους.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των ρωσικών διαστημοπλοίων που ανεφοδιάζουν τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) θα διαταραχθεί από τις κυρώσεις, επηρεάζοντας κατά συνέπεια το ρωσικό τμήμα του σταθμού, που χρησιμεύει κυρίως για τη διόρθωση της τροχιάς ολόκληρης της δομής. Κατά συνέπεια, αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει «‘την προσθαλάσσωση’ ή ‘την προσγείωση’ του ISS που ζυγίζει 500 τόνους».
Δείτε επίσης: Υπό πολιορκία η Μαριούπολη – Έκκληση Ζελένσκι στις ρωσίδες μητέρες: “Μην στέλνετε τα παιδιά σας στον πόλεμο”
- Τροχαίο δυστύχημα με μία νεκρή στον επαρχιακό δρόμο Νεμέας – Αηδονίων
- Λόνι Γουόκερ: Θα εκπροσωπώ πάντα το Κάουνας
- Μητσοτάκης: Απαραίτητη η αστυνόμευση στις συγκοινωνίες για ασφαλή Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
- Η Ελλάδα υποδέχεται τον Κρίστοφερ Νόλαν για τα γυρίσματα της ταινίας Η Οδύσσεια
- Η γυναικοκτονία: Καρκίνος στην καρδιά της κοινωνίας – Δραματικά στατιστικά στην Ελλάδα