Η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας για τα μέσα ενημέρωσης απέκλεισε τη πρόσβαση στην ειδησεογραφική πύλη Google News
O αποκλεισμός αυτός έγινε με την κατηγορία ότι διευκόλυνε την πρόσβαση σε «ψευδείς» πληροφορίες για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία.
Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν αιτήματος της Γενικής Εισαγγελίας, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία χωρίς να τα κατονομάζει.
Η Google.news παρείχε πρόσβαση σε «πολλά δημοσιεύματα και υλικό που περιέχουν ψευδείς πληροφορίες (…) για την εξέλιξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στο ουκρανικό έδαφος», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές εντείνουν τον έλεγχο στα μέσα ενημέρωσης. Σε πολλά, μεταξύ των οποίων και στο BBC, απαγορεύτηκε η πρόσβαση. Δικαστήριο της Μόσχας χαρακτήρισε «εξτρεμιστικές» τις αμερικανικές πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram ενώ την περασμένη εβδομάδα η Roskomnadzor κατηγόρησε για «τρομοκρατικές» ενέργειες το Google και το YouTube, κάνοντας το πρώτο βήμα για την απαγόρευσή τους.
Με βάση έναν νέο νόμο που ψηφίστηκε στις αρχές Μαρτίου, όποιος μεταδίδει «ψευδείς» πληροφορίες για τον ρωσικό στρατό κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών.
Δείτε επίσης: Με απέλαση Αμερικανών διπλωματών απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ
- Ο αντίκτυπος της Dubai Chocolate και οι προκλήσεις κατοχύρωσης στην ελληνική αγορά
- Φάμελλος: Η κυβέρνηση δεν εξασφαλίζει τη δημοκρατία και τη διαφάνεια που απαιτούν οι πολίτες
- Ήττα-σοκ για τη Νάπολι από την Κόμο
- Ρωσία: Στρατηγικές αναζητήσεις για τις δυτικές επιχειρήσεις ενόψει των διαπραγματεύσεων ειρηνικής επίλυσης του πολέμου
- Ελληνική Λύση: Η αλήθεια πίσω από το έγκλημα στα Τέμπη