Ρωσία: Θα καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία, λέει το Κρεμλίνο για την αμυντική βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, εξέφρασε σήμερα τις ανησυχίες του σχετικά με την πρόσφατη ψήφιση ενός νομοσχεδίου από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Ο Πεσκόφ προειδοποίησε ότι αυτό το μέτρο θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην Ουκρανία και θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους στον πόλεμο.

propoli

Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για τη διάταξη που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατασχεί ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση, καθώς θεωρεί ότι αυτό θα ρίξει σκιά στην εικόνα των ΗΠΑ.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Μόσχα θα ανταποκριθεί με μέτρα που θα εξυπηρετούν τα δικά της συμφέροντα.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι το νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή για νέα στρατιωτική βοήθεια σε Ουκρανία, Ισραήλ και Ταϊβάν θα «βαθύνει τις κρίσεις σε όλο τον κόσμο».

«Η στρατιωτική βοήθεια προς το καθεστώς του Κιέβου είναι μια άμεση χορηγία για τρομοκρατική δραστηριότητα», τόνισε η Ζαχάροβα στο Telegram.

«Για την Ταϊβάν, αυτό είναι μια ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας. Για το Ισραήλ, είναι μια πορεία ολοταχώς προς την κλιμάκωση και μια άνευ προηγουμένου αύξηση της έντασης στην περιοχή», συμπλήρωσε.

Loading