Σ.Κυριακίδου: Μαζί με τα κράτη μέλη θα διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες θα τηρούν τις συμφωνίες μας

Σ.Κυριακίδου: Μαζί με τα κράτη μέλη θα διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες θα τηρούν τις συμφωνίες μας

Στην κοινή προσπάθεια της ΕΕ και των κρατών-μελών για να υπάρξει τήρηση των συμφωνιών που έχουν συναφθεί αναφέρθηκε η Επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μαζί με τα κράτη μέλη, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι εταιρείες συμμορφώνονται με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και τηρούν τις συμφωνίες μας», τόνισε η Ευρωπαία Επίτροπος.

Σημείωσε ότι «δεν είμαστε ακόμη εκεί που θέλουμε να είμαστε όσον αφορά τον εμβολιασμό. Όμως όλο και περισσότεροι άνθρωποι εμβολιάζονται καθημερινά και λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα για την αύξηση της παραγωγής, της παράδοσης και της διάθεσης εμβολίων σε ολόκληρη την ΕΕ».

Παράλληλα, η κ. Κυριακίδου επισήμανε ότι ο στόχος του εμβολιασμού του 70% του ενήλικου πληθυσμού μέχρι το καλοκαίρι «είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά είναι εφικτός».

«Χρειάζεται πολύ πιο στενή, πιο ολοκληρωμένη και πιο στρατηγική συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με τη βιομηχανία. Σε αυτό το πνεύμα, δημιουργήσαμε μια Ειδική Ομάδα για τη Βιομηχανική Αναβάθμιση των εμβολίων COVID-19», επισήμανε προσθέτοντας ότι 

«η Task Force ασχολείται ήδη καθημερινά με τη βιομηχανία για την καλύτερη πρόβλεψη και την αντιμετώπιση πιθανών σημείων συμφόρησης. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τυχόν ζητήματα που σχετίζονται με τις παραδόσεις».

Επιπροσθέτως, η Στέλλα Κυριακίδου τόνισε ότι οι μεταλλάξεις «είναι η σαφής απειλή που αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή».

Προσέθεσε ότι «προσαρμοζόμαστε και εξελισσόμαστε. Πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την απειλή με την ετοιμότητά μας και τα εργαλεία για να ανταποκριθούμε».

Τέλος, η Επίτροπος Υγείας υπογράμμισε ότι η ΕΕ είναι έτοιμη «να ενημερώσει ή να συνάψει νέες Προκαταρκτικές Συμφωνίες Αγοράς για να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων και προσαρμοσμένων εμβολίων με χρηματοδότηση από την ΕΕ» ενώ υπάρχει στενή συνεργασία με τους παρασκευαστές για να παρακολουθούνται οι αλυσίδες εφοδιασμού και να αντιμετωπιστούν τα σημεία συμφόρησης της παραγωγής.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading

Play