Σημαντική συνεργασία: LB Bulgaricum EAD και Meiji ιδρύουν διεθνές ερευνητικό εργαστήριο στη Σόφια

Σημαντική συνεργασία: LB Bulgaricum EAD και Meiji ιδρύουν διεθνές ερευνητικό εργαστήριο στη Σόφια

Σήμερα υπεγράφη σύμβαση για την ίδρυση κοινού ερευνητικού εργαστηρίου διεθνούς κύρους στη Βουλγαρία, μεταξύ της LB Bulgaricum EAD και της Meiji, σε επίσημη τελετή παρουσία του υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας Πέτκο Νικόλοφ και του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη Βουλγαρία Μιτσιγκάμι Χισάσι.

Ο κύριος στόχος του εργαστηρίου θα είναι να διερευνηθεί περαιτέρω το βουλγαρικό φυσικό προζύμι και τα ευεργετικά συστατικά του, καθώς και να αναζητηθούν νέα επιστημονικά στοιχεία για τα υγιεινά χαρακτηριστικά του βουλγαρικού γιαουρτιού.

Η συμφωνία 10ετούς διάρκειας, που υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος της LB Bulgaricum EAD, Ζίβκο Ζίβκοφ, και ο διευθύνων σύμβουλος της Meiji, Σιγκέρου Τανιγκούτσι, προβλέπει την εκτέλεση κοινών δραστηριοτήτων έρευνας και ανάπτυξης από ερευνητικές ομάδες των δύο χωρών στο νέο ερευνητικό κέντρο, το οποίο θα βρίσκεται στη Σόφια.

Ένας από τους κύριους στόχους της έρευνας θα είναι τα είδη βακτηρίων lactobacilus bulgaricus και streptococcus thermophilius, τα οποία είναι βουλγαρικής προέλευσης και αποτελούν αποκλειστική ιδιοκτησία της χώρας.

Το νέο ερευνητικό κέντρο θα παρέχει υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις υψηλής τεχνολογίας και μεθόδους αιχμής προκειμένου να ανακαλυφθούν νέα οφέλη για την υγεία από το βουλγαρικό γιαούρτι, το οποίο αποτελεί εθνικό θησαυρό.

Ο Τανιγκούτσι δήλωσε ότι οι καλύτεροι Ιάπωνες ερευνητές θα σταλούν στη Βουλγαρία.

Loading